Sendte børn til forkerte lufthavne

Bekymret far måtte vente i tre kvarter, før det amerikanske flyselskab, ExpressJet, fandt ud af, hvor man havde sendt hans datter hen.

Foto: colorbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går tilsynelanden lidt for stærkt i det amerikanske luftfartsselskab ExpresssJet, der flyver for Continental Airlines.

I hvert fald har personalet kikset så meget i procedurerne, at de i weekenden fik sendt to uledsagede børn til forkerte lufthavne, skriver USA Today.

Læs også: Flypassager endte på den forkerte halvkugle

Børnene, to piger på henholdsvis 8 og 11 år, blev fulgt til lufthavnen af deres forældre og tjekket ind med "børneledsagelse" - hvor en ansat i luftfartsselskabet følger barnet til deres fly, og hvor en anden medarbejder venter i ankomstlufthavnen for at følge barnet gennem modtagelsen ud til den vendtende famile.

Ganske enkelt, men alligevel gik det galt i to tilfælde.

Sendt til nabostaten
Lørdag fulgte Wendy Babineaux fulgte sin 8-årige datter til lufthavnen i Houston i Texas for at sende hende nordpå til Charlotte i North Charolina, hvor hendes far ventede.

Men flyet landede, og dateren var ikke med. ExpressJet havde sendt pigen til Fayetteville i nabostaten mod nørdøst, Arkansas. Herfra måtte pigen flyve tilbage til Houston for at blive sat på et nyt fly mod North Dakota, hvor hun endelig blev forenet med sin far.
Hendes mor har nu kontaktet en advokat for at få erstatning. "Jeg har aldrig oplevet så meget inkompetence i mit liv," siger hun til Houston Chronicle.

Ingen vidste hvor Miriam var
Søndag var det Jonathan Kamens, der afleverede sin 10-årige datte Miriam ved indtjekningsskranken i lufthavnen i Boston, Massachusetts. Hun skulle besøge sine bedsteforældre i Cleveland i Ohio. Men efter flyet landede der, ringede en bekymret bedstefar: "Miriam var ikke med".

"I tre kvarter var der ingen, der kunne fortælle mig, hvor min datter var. Først da fandt EasyJett ud af, at hun var endt i Newark i New York," fortæller Jonathan Kamens til WBZ-TV.
ExpressJet har tilbudt ham 75 us-dollars (ca. godt 375 kr.)