Selfies er dårlige for dyr

Flere og flere turister tager selfies med eksotiske dyr, men det er ikke godt for dyrene selv.

Dovendyr er særligt udsatte for den skadelige selfie-trend. Foto: World Animal Protection / Nando Machado
Læs mere
Fold sammen

En ny trend har gjort sit indtog, når vi rejser – og det er ikke godt nyt. Der er nemlig sket en eksplosiv stigning i selfies med vilde dyr siden 2014. Og det er foruroligende, mener World Animal Protection, for dyrene lider under det, og flere dør endda af det, fortæller Gitte Buchhave, der er direktør i World Animal Protection i Danmark:

»Selfie-dillen med vilde dyr er et verdensomspændende fænomen, der går ud over dyrene. Desværre er mange turister uvidende om, hvilke konsekvenser det kan have for f.eks. et dovendyr at skulle være rekvisit i en selfie,« forklarer hun.

Organisationen har minutiøst gennemgået de sociale medier for selfies med vilde dyr, og siden 2014 er stigningen på Instagram intet mindre end 292 pct. Over 40 pct. af disse selfies er vurderet skadelige for det pågældende dyr.

Dovendyret er et af de største ofre, fortæller organisationen. Det skyldes, at dyret bevæger sig langsomt og derfor er nemt at fange, og desuden at deres ansigtsaftegninger giver indtryk af, at de altid smiler.