Seks rejsebureauer meldt til politiet

Rejsegarantifonden har på få måneder anmeldt seks bureauer for ulovligt salg af pakkerejser.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sælger man rejser med overnatning, skal man være registreret i Rejsegarantifonden og have indbetalt et beløb til fonden.

Se også: Rejsebureau lyver for kunderne

Det er de klare og enkle regler for at etablere rejsebureau i Danmark, når man vil sælge pakkerejser, der er forbrugerbeskyttet via Garantifonden. Men tilsyneladende er det svært for en række danske bureauer at forstå.

I hvert fald har Rejsegarantifonden i går anmeldt endnu et rejsebureau til politiet for ulovligt at sælge pakkerejser. Og det er nummer seks på få måneder.

"Jeg har ingen forklaring på, hvorfor der har været så mange overtrædelser, her på det sidste," siger formand for Grarantifoden, Bent Mebus.

De seks bureauer
Men der har været mere focus på den side af fondens arbejde, siden man sidste år besluttede at offentliggøre navnene på de bureauer, der bliver politianmeldt.

"Vi fandt, at det er oplysninger, som forbrugerne har behov for at få," bemærker han.

De seks politianmeldte bureauer er: Eyetravel Aps, Uptours Aps, Nethus-Explorer Aps, Polsk Jagtformidling, Matombi Safaris og Ôzmeram Rejser.

Har man som rejsende købt en pakkerejse - en rejse der indeholder flere elementer, typisk transport og overnatning - i et rejsebureau med adresse i Danmark, er man dækket af Rejsegarantifonden. Det betyder, at fonden dækker indbetalte penge for rejser, hvis rejsebureauet går konkurs, og dækker udgifter til evt. hjemtransport, hvis man er strandet i udlandet.