Seks endagsture til helligdagen

Har du endnu ikke planlagt Kr. Himmelfartsdag, så kommer Rejseliv.dk her med seks bud på korte ture i Danmark, Sverige og Tyskland.

Det er 45. gang, at Danmarks Veteran Motorcykelklub afvikler Skagensløbet. Oplev veteranerne på ruten Brøndby-Odense-Middelfart-Jelling-Fårvang-Fårup-Rebild-Sindal-Skagen eller på de faste stop- og træfpunkter undervejs. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.dvm.dk

01 Forårets smukkeste motorløb

"Disse prægige mænd og deres - lavtflyvende - maskiner" kan man passende omskrive filmtitlen til lejligheden: Det klassiske motorcykelløb, Skagensløbet, som starter Kr. Himmelfartsdag og som i ulige årstal går fra København gennem Danmark mod Skagen.

For prægtige er de på deres maskiner, der er velsmurte og skinnende og produceret før 1934, som løbsbetingelserne siger. Men der er bestemt ikke "flyvende", for hastigheden må ikke overskride 30 km i timen. Gør den det, bliver der tildelt strafpoint!
Så løbet handler mest om at tage sig ud og finde den korteste rute mellem byerne på ruten mellem Brøndby Stadion uden for København og Skagen.

En 100 år gammel motorcykel
Det er 45. gang, at Danmarks Veteran Motorcykelklub afvikler løbet, og ikke så få af klubbens medlemmer har deltaget mere end 25 gange i det legendariske løb, som strækker sig over tre dage. De prægtige maskiner, der er over 200 tilmeldte, kan nydes på de mindre veje på ruten Brøndby-Odense-Middelfart-Jelling-Fårvang-Fårup-Rebild-Sindal-Skagen eller på de faste stop- og træfpunkter undervejs. Se hvor og hvornår på hjemmesiden.

Hold øje med startnummer 1. Det et Mads Hartmann fra Haderslev, som kører på en 100 år gammel motorcykel - en Wanderer model fra 1911. Han har konkurrerer i øvrigt især med "nummer 2" - hans farfar, og "nummer 3" hans far. Skagensløbet starter kl. 07 den 13. maj.

Info: www.dvm.dk

02 Tag med Helge rundt i Svendborg sund

Endagstur med veteranskibet Helge i Det Sydfynske Øhav  er en oplagt sommer-oplevelse. Tænk dig en sommerdag med et spejlblankt Svendborg sund, skove med grønt lysende bøgetræer og hyggelige småbyer undervejs. Svendborg er hyggelig nok i sig selv, men at opleve byen og småøerne fra havet er noget særligt.

Her kommer det gode veteranskib Helge ind i billedet, for det er ikke os alle, der kører rundt med en havkajak på taget eller har en smakke på anhængeren. Men Helge sejler med turister fra midten af maj, og man kan vælge mellem to ture: Den korte og den lange. Den lange tur går fra Svendborg til Vindebyøre, Christiansminde, Troense, Grasten og Valdemars Slot.

Muligt at hoppe af undervejs
Det er muligt at hoppe af undervejs og tage Helge lidt senere – gå f.eks. en tur i den gamle skipperby Troense med de smalle gader og de gamle bindingværkshuse. Eller hop af ved Valdemars Slot og oplev de forskellige museumsafdelinger.

De korte ture er småture med stop ved at par af stederne i forskellige kombinationer. I sommerens højsæson sejler Helge også aftenture en gang om ugen.

Priser:  Lang tur, enkeltbillet: 60 kr. Lang tur, dobbelt: 120 kr. Barn mellem 4-11 år: 30 kr. enkeltbillet 30 kr., dobbelt: 60 kr.
Kort tur: Voksen, enkeltbillet: 30 kr., dobbelt 60 kr. Barn 4-11 år: enkeltbillet: 15 kr., dobbelt: 30 kr.

Info: www.mshelge.dk