Se verdens vildeste trafik

Fremmede trafikkulturer er en del af oplevelsen ved at rejse, her er ti bud på verdens vildeste trafik.

Trafikken i Ho Chi Minh City. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hoang Dinh Nam

Den er ikke til at undgå. Trafikken er en del af oplevelsen ved at rejse. Ikke alene kan man i fremmede egne af Asien opleve hele familier transportere sig selv og hele familien på den samme lille knallert. I Vietnam har jeg ikke kun set ænder og høns transporteret på cykel, men også en levende gris. Jeg har selv i Afrika set en brændestabel komme kørende på cykel og et eller andet sted inde under al træet, sad der en mand og trampede i pedalerne.

Se også: Landinger, du ikke vil opleve

Asiatisk i sin vælde er færdslen og trafikken. Især Vietnam indtager en førerposition. Her kan vi tusinder af mennesker på osende knallerter fylde kørebanen i hele sin bredde og i tæt trængel så langt øjet rækker.

Rystende ekspempler på trafikkulturen
Vi kan opleve de samme frygtindgydende mylder myldre frem fra flere retninger, mødes og blandes i et kaotisk smeltepunkt midt i et kryds - kun for i umiddelbar forlængelse heraf mirakuløst at opløses igen. Især mængden af fodgængere i japanske fodgængerovergange imponerer og pludselig forstår man den legendariske japanske høflighed. Uden den kunne trafikken i Japan slet ikke lade sig gøre. Så mange, så travle mennesker på så afgrænset et område har slet ikke plads til ukultiveret optræden.  

Trafikkulturen er en anden og ikke mindst trafikmængden er en anden. Det findes der i stor stil slående - næsten rystende - eksempler på og optagelserne i sig selv afslører fascinationen. Vi har samlet 10 eksempler:

Trakfikkryds i Saigon

Fodgængere i Tokyo