Se verdens højest beliggende lufthavn

I mandags åbnede en lufthavn næsten over skyerne. Den ligger 4.411 meter over havets overflade i den tibetanske del af Sichuan-provinsen i Kina.

Foto: China Daily

Den ligger lige 77 meter højere, den netop åbnede Daocheng Yading-lufthavn. Og dermed kan den kalde sig verdens højest beliggende civile lufthavn.

Læs også: Her er verdens højeste skyskrabere

Lufthavnen i Ganzi, den tibetanske del af Sichuan provinsen, eller 'Garzêi' som området hedder på tibetansk, ligger 4.411 meter over havets overflade. Den hidtil højest beliggende lufthavn, Qambo Damba, ligger også i Tibet, mens lufthavnen i Tibets hovedstad, Lhasa, bare er 3.570 meter over havet.

Der er tænkt turisme med åbningen af den nye lufthavn. For hvor det tidligere tog to dage med bus at komme fra Chengdu, hovedstaden i Sichuan, til området, er det nu bare en time med fly.

Områdets største seværdighed er Yading Nature Reserve, ca. 130 kilometer fra lufthavnen. Et område, der indtil 1990'erne var ukendt i turismesammenhæng, men besøgt flittigt af tibetanske pilgrimme på grund af tre bjergtinder helliggjort af den femte Dalai Lama.

Det sidste Shangri-la
Nu er adgangen til naturparken, som beskrives som det sidste Shangri-la i Kina, med de snedækkede bjergtoppe, smuk natur, søer og templer, gjort mere tilgængelig.

Ganzi-området er også hjemsted for den tibetanske modstand mod det kinesiske styre. Nbs.news oplyser, at i de sidste tre år har der været adskillige demonstrationer med selv-ofringer, og det kinesiske militærs sikkerhedsforanstaltninger er stramme.

Ifølge det officielle Xinhua-nyhedsbureau vil der i første omgang være flyforbindelse fra den nye lufthavn til Chengdu, men senere vil der åbne ruter til Shanghai, Guangzhou og Chongqing. Lufthavnen kan klare op til 280.000 passagerer om året. 

Se også: 15 lufthavne, der ligger laaangt uden for byen