Se London med en hjemløs

Vil du se London fra et anderledes perspektiv? Tag på gåtur rundt i byen med hjemløse som guider

De seks guider, som er tilknyttet Unseen Tours, deler ikke kun historiske og kulturelle fakta om London, men også deres egen unikke historie. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvem kender gaderne i en storby bedst? Det gør dem, der færdes der hver eneste dag. 

Hjemløse ikke bare færdes, de bor også i bogstaveligste forstand på gaderne. Det er derfor ikke helt skævt set af firmaet Sock Mob Events, at de i efteråret - nærmere bestemt på World Homeless Day 10.10.10 - lancerede en helt ny type walking tours i den britiske hovedstad. Unseen Tours hedder turene, som i al sin enkelhed er guidede vandreture rundt i London, med en hjemløs som guide.  

Se også: Følg i Kate og Wills romantiske fodspor

Undervejs på turen passerer man ikke bare de historiske og kendte landmærker i London, man oplever også steder væk fra alfarvej, som man formentlig ikke havde fundet af sig selv. Samtidig får man et indblik i tilværelsen som hjemløs i en af verdens storbyer, de seks guider, som er tilknyttet Unseen Tours, har alle en unik historie.

Give turister indsigt i et anderledes liv
Unseen Tours handler mere om at give turister indsigt i et liv, der ligger langt fra det, de fleste lever, end om at tjene penge. Derfor er der ikke nogen fast pris på de guidede ture. Man kan betale 5 eller 8 pund, hvis man har lyst og råd - men behøver ikke. 

Man kan vælge mellem fire områder af London at tage på tur i - London Bridge, Old Street, Temple, samt Brick Lane. Sidstnævnte er dog lukket ned i øjeblikket. Man kan tilmelde sig turene på hjemmesiden sockmobevents.co.uk - eller man kan dukke op spontant (mødesteder står på hjemmesiden) og se efter papskiltet med påskriften "Unseen Tours".  

Alle turene finder sted to gange om ugen, fredag aften og lørdag eftermiddag. Og alle slutter på en hyggelig pub.   

Vil du til London? Find billetter fra 400 kr. her