SAS-bossen: »At flyve giver en følelse af frihed og forventninger«

Den øverste chef for SAS, Rickard Gustafson, var 18 år, da han første gang sad i en flyvemaskine, men siden 20-årsalderen har flyrejser fyldt en del i hans liv – her er hans bedste rejsetips.

SAS' øverste chef Rickard Gustafson fortæller her om sine rejseerfaringer. Fold sammen
Læs mere

Har du altid rejst meget?

»Da jeg var ung, rejste jeg faktisk ikke specielt meget. Det var først efter, jeg kom op i 20erne, at jeg begyndte at rejse meget i forbindelse med mit job. Siden mødte jeg min hustru, og hun var meget glad for at rejse, men jeg var omkring 25 år, før jeg for alvor begyndte at rejse meget.«

Husker du din første flyvetur?

»Ja, vældigt tydeligt endda. Jeg var 18 år gammel, og en klassekammerat og jeg skulle til Schweiz. Vi fløj til Genève, naturligvis i en SAS-maskine. Det var stort, husker jeg. Min kammerat havde fløjet flere gange før, og fortalte mig alt, hvad jeg skulle gøre ved take off og landing.«

Er det at flyve hverdag for dig nu?

»Det er jo en del af mit job, men jeg synes stadigvæk, det er fantastisk. Det giver en følelse af frihed og forventninger. Det er også en god måde at få lov til at tale med vores medarbejdere og høre deres tanker. Det gør jeg hver gang, jeg går om bord på en af vores maskiner. Der er en herlig stemning.«

Hvordan holder du ferie?

Jeg holder meget af at være et sted, hvor der er flere muligheder. Bare at være ved en sandstrand bliver for kedeligt. Bare at tage til en storby vil jeg heller ikke. Det skal gerne være et sted, hvor man kan kombinere det hele. Der må gerne være sandstrand, men så skal man også kunne få noget lækker mad, man skal kunne tage på vandre- eller cykeltur, lige som shopping skal være en mulighed. Det kan man flere steder i USA. Som San Francisco, Los Angeles, Miami – selv i New York. Den amerikanske østkyst har mange muligheder for at kombinere flere af tingene med et stort kulturelt udbud, og der findes alt.«

Hvor i verden synes du, man spiser bedst?

»Det er et svært spørgsmål. Jeg holder utrolig meget af mad, og det er en glæde at opleve et godt måltid. Jeg har haft nogle fine oplevelser i Provence. For nogle år siden var familien og jeg også i Vietman. Maden der er også helt utrolig. Eller en hamburger med en kold øl i USA – I love it. Jeg kan blive ved, for der findes så meget god mad.«

Er der nogle steder, som du bliver ved med at vende tilbage til?

»Jeg har været ganske meget i New York. San Fransisco har jeg også været meget i. Provence har jeg også været en del i, og dernede findes også en del steder, som jeg holder meget af. Der har vi varmen og strandene, men der er også kulturen, maden og vinen, som er blandet sammen med historie. Men der er ikke ét fast sted, vi kommer tilbage til dernede. Et år er vi ét sted, og så opdager vi nye steder med udsigter eller lignende, og så er det måske der, vi er det næste år.«