Safari på alverdens floder

Der er allerede en dag-zoo og en nat-zoo. Nu er der også åbnet en flod-zoo med en panda-skov i Singapore.

'Sneak peek' fra Wildlife Reserve Singapore's River Safari. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/coolinsights

Selv om eller måske netop fordi Singapore er et lille land, på størrelse med Bornholm men med lige så mange indbyggere som i hele Danmark, spiller naturoplevelser en stor rolle. 

Guide: 5 madoplevelser i Singapore

Et lille stykke ægte regnskov er bevaret og der findes adskillige spektakulære dyreparker. 3. april åbnede en ny af slagsen.

Den ligger i forbindelse med Singapore Zoo, en almindelig zoologisk have som man oplever dem rundt om i verdens storbyer, og Night Safari, verdens første nat-zoo fra 1994, som er beboet af natteaktive dyr og først åbner, når mørket er faldet på.

River Safari, den nyåbnede afdeling er den eneste af sin art i Asien, med et areal på 12 hektar opbygget som et ferskvandsmiljø med floder, planter og dyreliv, som man oplever det i henholdsvis Mississippi i USA, Nilen i Egypten, Yangtze i Kina og Amazonas i Brasilien.

Her vil man senere i år, når bådene er klar, kunne sejle på floderne og opleve dyrene i vandet og især dem, der lever langs floderne. Jaguarer, kapivarer, brasilianske tapirer og brøleaber. Parken er den ene af de kun tre uden for Amazonas, der har røde brøleaber. Og der er alligatorer på op til tre meter.

Indtil da må man nøjes med at vandre rundt mellem floderne og de store ferskvandsakvarier, hvor man på tætteste hold kan følge søkøer, verdens største oddere, den kinesiske kæmpesalamander, Mekong Giant Catfisk, som er verdens største ferskvandsfisk, og gigantiske ferskvandsrokker, der kan blive op til fem meter.

Ved 'Yangtze-floden' er indrettet en panda-skov, hvor temperaturen holdes omkring 18-20 grader året rundt, for at gøre det så naturtro som muligt for de to beboere: Kai-Kai og Jia-Jia.

Der er i alt omkring 5.000 dyr fordelt på 300 forskellige arter i River Safari, som Wildlife Reserves Singapore står bag. Målet med den nye park er at sætte fokus på alverdens flodmiljøer.

”Flodmiljøer forsvinder hurtigere end skov- og havmiljøer. Derfor håber vi, at River Safari vil være med til at fremhæve vigtigheden af ferskvandsøkosystemer og måske inspirere folk til at tage handling,” siger Claire Chiang, formand for Wildlife Reserves Singapore.

Info:
River Safari
Mandai Lake Road 80
riversafari.com.sg

Se også: 9 steder der er bedst i mørke