Sådan slipper du for stress under ferien

Sommerferiesæsonen er i fuld gang, og i løbet af de kommende uger holder hovedparten af danskerne sommerferie.

Stig Elling er rejseambassadør hos Bravo Tours. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bravo Tours
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men det er ikke altid afslappende at tage af sted, og det er ærgerligt, mener Bravo Tours’ rejseekspert Stig Elling, der har en række råd til danskerne, så de kan nyde ferien. Især skal man have styr på sine forsikringer og tjekke, at ens pas ikke er udløbet, mener han. Og så er det en god idé at være i god tid i lufthavnen og have billetten klar.

»Print billetten ud – det er altid en god idé at have den med i lufthavnen. Tjek også at navnene stemmer overens med passet, og hvornår du skal tjekke ind i lufthavnen. Som regel skal du være i lufthavnen to timer før afgang,« fortæller han.

Men det er især vigtigt at nyde ferien mens man er af sted, mener han. Og derfor skal man ikke lade en enkelt dags regnvejr slå en ud af kurs. Og står en kæmpe badering til poolen øverst på ønskelisten, ja så køb den: »Går du og drømmer om en ferie med en luftmadras i poolen, så køb den på feriens første dag – det samme gælder legetøj til børnene. Det er ærgerligt først at hygge sig med det i midten af ugen, for pludselig er ferien slut,« siger han.

Hvis stressen først kommer, når du er landet i Danmark igen, så kan det være en god idé at sørge for, at man har nogle dage til at pakke ud, inden man starter på arbejde igen. Og så gå i gang med at planlægge næste ferie: »Undersøgelser viser, at 27 pct. bliver gladere allerede, når de bestiller den næste rejse. Forventningsglæde er næsten det halve af en god ferie,« slutter han.