Sådan undgår du mafiaen

Bykort over Palermo hvor forretninger, der nægter at betale beskyttelsespenge, er indtegnet.

"Folk, som betaler beskyttelsespenge, er folk uden værdighed.", sådan lyder udmeldingen fra de retskafne forretningsdrivende i Palermo, der vil bekæmpe mafiaens indflydelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Den tyske stat går nu til angreb mod den sicilianske mafia - Cosa Nostra.

Læs også: Mafia-fri ferie på Sicilien

Den tyske ambassadør i Italien, Michael Steiner, har besluttet at bevilge penge til finansiering af et tysksproget bykort over Siciliens hovedstad, Palermo.

Men det er ikke hvilket som helst kort. Her vil alle de forretninger, der nægter at betale beskyttelsespenge til den lokale mafia, Cosa Nostra, være indtegnet.

Beslutningen om at støtte det alternative bykort ligger lige for, mener ambassadøren.

"Blandt de udenlandske turister på Sicilien ligger tyskerne i top både i antal og i forbrug under ferien."

Det er ikke værdigt
Bykortet er inspireret af Addiopizzo (farvel til afpresning) organisationen, som kalder sig selv en "åben bevægelse". Bag den står forrretningsdrivende og forbrugere, som bakker op om udsagnet:
"Folk, som betaler beskyttelsespenge, er folk uden værdighed." - En sætning, som dukkede op i 2004 på streamers og husmure rundt om i Palermo.

"Kortet er målrettet de to grupper, der har samme interesse. Palermos indbyggere, der elsker deres by, og de tyske turister, der også elsker byen og ikke har lyst til indirekte at støtte pengeafpresning," fastslår den tyske ambassadør.

De første ekspemplarer af kortet vil kunne anskaffes gennem tyske rejsearrangører. Bykortet vil i første omgang blive trykt i 10.000 eksemplarer.