Sådan undgår du køen i lufthavnen

Få danskere på vej på charterferie benytter sig af muligheden for at undgå køerne ved check-in ved at bruge automaterne.

Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hop uden om køen i lufthavnen og check ind til ferierejsen på en af de opstillede automater!
Sådan lyder opfodringen fra flyselskaberne og lufthavnene til de titusindvis af danskere, der i disse uger er på vej mod de populære ferielande i Sydeuropa.

Se også: Rekord i offentlig transport

"Men selv om det ikke skorter på automater i de danske lufthavne, foretrækker over 85 pct. af danskerne at lade en lufthavnsansat ordne det praktiske med boardingkort, bagagemærke på kufferten og bagagekvittering. Faktisk er det kun 12-15 pct. af vore gæster, der checker ind på automaterne i Københavns Lufthavn, mens tallet i Billund er nede på 3-5 pct.," fortæller Torben Andersen, informationschef i Thomas Cook Airlines Scandinavia, der bl.a. flyver for Spies og Skibby Rejser.

Helt anderledes ser det ud i Norge
"I Oslo Lufthavn checker omkring 85 pct. af vore gæster selv ind på automaterne – assisteret af lufthavnspersonale. Resultatet er positivt: vore norske gæster er generelt mere tilfredse, når de selv har ordnet ”papirarbejdet” og afleveret deres bagage i de såkaldte ”bagage-drop”," fortæller Torben Andersen.

Det er dog ikke kun danskere, der har berøringsangst over for automaterne i lufthavnene. I Sverige er det cirka en ud af fem gæster, der selv foretager check-in.