Sådan undgår du Europas bilkøer

Ferien boomer i weekenden. Kør-selv rejsende kan vente trængsel på vejene. Men man kan undgå de værste køer og flaskehalsene. Se hvor de er.

Husk tålmodighed, hvis du skal på kør-selv-ferie i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er en ting, kør-selv rejsende skal huske, hvis ferien starter i denne weekend - hvilket den gør for rigtig mange danskere. Det er tålmodighed.

Side 2: Se hvor flaskehalsene er

For at undgå at havne i en bilkø vil være noget nær et lykketræf.  I denne weekend starter skoleferien i Belgien, Frankrig, den nordlige del af Holland, Tjekkiet, Schweiz og i de østrigske provinser Burgenland, Niederösterreich og Wien.
Og i Tyskland starter ferie i Hessen, Rheinland-Pzalz og i Saarland, hvorefter der er skoleferie i ni delstater.

Der bliver trængsel på vejene. Trafikken er altid tættest fra fredag eftermiddag til sidst på lørdagen, hvor de fleste starter ferien. Så kan man køre på et andet tidspunkt, er det en fordel.

Kør uden for myldretiden
Man kan også med fordel planlægge ruten, så man passerer de større byer uden for myldretiden, og så i øvrigt indstille sig på, at man nok ikke undgår kø ved grænseovergangene Tyskland/Polen/Tjekkiet, Østrig/Ungarn/Slovenien og Slovenien/Kroatien.

Bjergpas og tunneler skaber også ofte køer, forsøg at passere disse på tidspunkter, hvor trafikken er mindst.

Generelt er det en god ide at køre midt på ugen, råder FDM. Har du ikke denne mulighed, kan du også vælge at køre om natten - men naturligvis kun hvis du er frisk og udhvilet.

Næste: Se hvor flaskehalsene er