Sådan undgår du et chok over mobil-regningen

Det er billigt at holde ferie i Thailand, men kan man ikke slippe den telefoniske livline til venner og familie hjemme i Danmark, kan ferien blive en rigtig dyr fornøjelse.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et fire minutters mobilopkald til Danmark koster i dagtimerne typisk 48 kr., og nøjagtig det samme koster det at modtage opkaldet, hvis familien lige vil ringe til dig i Thailand og fortælle, ”at nu regner det igen…”.

Se også: Det koster bøderne på ferien

"Men stadig flere danskere finder ud af, at det kan betale sig at købe et lokalt taletidskort med thailandsk telefonnummer og skifte det ud med det SIM-kort, som ens hjemlige telefonselskab har udstyret én med," oplyser informationschef Torben Andersen fra Spies.
 
Derefter skal man blot lige sms’e (pris 2,50 kr.) sit nye thailandske telefonnummer til de venner og bekendte, som man gerne vil holde kontakt med under ferien.

"Og så koster det helt ned til 10 bath (1,60 kr.) at ringe hjem, mens det er gratis at modtage opkald. Udgiften til telefonopkaldet ligger i stedet hos de, der vil have fat på dig," siger Torben Andersen.

Hvis ens mobiltelefon er SIM-låst, skal ens danske telefonselskab åbne det efter max. et halvt år.

Købe mobil på rejsemålet
"Alternativt kan man købe en ”åben” mobiltelefon i Thailand. Den fås for beskedne ca. 300 kr. i butikker på hvert andet gadehjørne," siger Torben Andersen, der gør opmærksom på, at ”tricket” også kan bruges i USA, hvorfra fire mobilminutter til Danmark typisk koster ca. 60 kr.
 
Vil man til sommer ringe hjem fra et EU-land, vil prisen på fire minutters mobilopkald typisk være 16-17 kr., mens et tilsvarende opkald fra Danmark vil koste modtageren cirka det halve.
"I de græske butikker kan man købe et taletidskort for fra 5 euro (37 kr.)," oplyser Spies’ chef på Kreta, Morten Stausholm.

"For det beløb kan man ringe i ca. 12 minutter til Danmark – altså en besparelse på ca. 15 kr. Ikke det store måske men man skal tænke på, at opkaldene fra Danmark så er gratis for modtageren. Og med taletidskortet har man den fulde kontrol over sine telefonudgifter i ferien," siger Morten Stausholm.

Som regel er det gratis at modtage sms’er på sin ferie i udlandet. Vil man sende en sms hjem til Danmark fra et EU-land, ligger den normale pris på 2,50 kr. (USA 2,48 kr.). En undtagelse er Australien, hvorfra man kan sms’e for blot 20 øre.