Sådan undgår du at betale for overbehandling på ferien

Er uheldet ude er det vigtigt at ringe til dit forsikringsselskab.

Ring altid til dit forsikringsselskab, hvis skaden er sket. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er aldrig sjovt at blive syg, mens man er på ferie. Eller det, der er værre, som at komme ud for en ulykke.

Derfor sørger de fleste af os også for at have en forsikring, der dækker det fornødne, hvis uheldet skulle være ude. Men det er desværre ikke altid, at hjælpen kommer det rigtige sted fra.

Det kan i værste tilfælde ende med, at du selv må have pungen op af lommen, men også at du mister feriedage. Det fortæller SOS International, der er førende assistanceorganisation i Norden.

Helt konkret oplever SOS International, at turister i bl.a. Tyrkiet og Grækenland – som nogle eksempler – modtager overbehandling, bliver opkrævet ekstra for lægemidler eller sætter ekstra unødige omkostninger på regningen:

»Der er eksempler på, at hospitaler indlægger patienter over unødvendig lang tid eller arrangerer gentagne opfølgningsbesøg,« fortæller Karin Tranberg, der er direktør for Medical Division i SOS International.

Det betyder, at man ikke selv er herre over, hvorvidt det er den rette behandling man modtager. Det kan f.eks. betyde, at en unødig indlæggelse stjæler dine feriedage, eller du må have penge op af lommen for at betale for dyre lægemidler, der måske heller ikke er nødvendige.

Og det er desværre ikke nyt, at SOS International oplever disse sager.

I assistanceorganisationen forklarer de det med, at de senere års manglende turisme i f.eks. Grækenland og Tyrkiet presser landets hospitaler, som derfor benytter sig af en slags overlevelsesstrategi, og derved tjener penge på at overbehandle turister eller at lægge ekstra ydelser på regningen.

Derfor råder organisationen altid rejsende til at ringe til deres alarmcentral, så de får behandling fra de rette klinikker og ikke ender med at betale for regningen selv – eller skal bruge feriedage på et hospital, når det ikke var nødvendigt i første omgang.