Sådan snyder du kropsscanneren

Et amerikansk firma har opfundet et klistermærke i gummi, der kan sættes på kroppens ædle dele, så de ikke kan ses under scanning.

Løsningen til rejsende, der ikke synes om tanken, at fremmede sikkerhedsfolk kigger gennem deres tøj. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.flyingpasties.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere lufthavne har installeret de såkaldte kropsscannere, som "ser" gennem tøj og kan afsløre, om du bærer sprængstoffer eller våben under tøjet.

Læs også: Misbrugte nøgen-scanner på kvinde i lufthavn

Bagdelen ved kropsscannere er, at fremmede mennesker bogstavelig talt ser din nøgne krop, og det er der mange, der ikke bryder sig om. Men det har et amerikansk firma nu fundet en løsning på.

Flying Pasties er navnet på klistermærkerne, som kan klæbes på bryster og skød og bruges flere gange. Til brug for rejsende, der ikke synes om tanken, at fremmede sikkerhedsfolk kigger gennem deres tøj.

Klistres direkte på huden
Gummi-dimserne kan klistres direkte på huden eller sættes uden på tøjet, og de findes indtil videre i fire forskellige design. Dimserne kan købes på nettet og koster ca. 70 kr. for et sæt til kvinder og ca. 50 kr. til mænd.

Producenten opfordrer rejsende til at fjerne dimserne og overgive dem til sikkerhedspersonalet, hvis man bliver bedt om det.

Indtil videre kan man risikere at møde kropsscanneren i en række amerikanske lufthavne og bl.a. i Amsterdams lufthavn og i Heathrow, London. I københavns lufthavn i Kastrup har man modtaget en kropsscanner til test, og man forventer at starte disse tests inden for et par måneder.

Det er op til hvert enkelt land at vurdere, om man vil indføre kropsscannere i lufthavnene.

Se også: 10 ting der gør flyvning farlig for dig