Sådan skruer du op for varmen

Træt af is og kulde? Her er fem bud på, hvor du kan få vores frosne termometer til at stige med 15 og 20, ja helt op til 40 grader.

Hvis du vil skrue 30 grader op for temperaturen, skal du rejse til Phuket i Thailland, hvor der for tiden er 30-32 grader. Foto: Bazuki Muhammad Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 Sukker du efter at kunne slentre i en storby og nyde livet på en café?

Læs også: Her er Jordens koldeste steder 

Længes du efter varme dage på stranden? Eller får frosten og kulden udenfor dig til at drømme om at svede i virkelig brændende varme?

Se herunder, hvor du kan finde varme - hvor du skal rejse hen for, at termometeret stiger fra vores frostgrader:

PLUS 15 GRADER
-  rejs 3 timer og 35 minutter

LissabonPortugal
Byen emmer af historie med smukke kirker, paladser og torve og med hyggelige udendørscaféer og restauranter. Der er livlige shoppegader, og at byen samtidig er udnævnt til at være en af Europas mindst dyre storbyer at holde ferie, taler bestemt til den portugisiske hovedstads fordel. Mød det tidlige forår her - og er du til løb, kan du se frem til Meia Maratona: En halv maraton, der løbes for professionelle og for amatører 25. marts med en rute over broen over Tejo floden. meiamaratonadelisboa.com
Vejret lige nu: Sol og 12-16 grader.
Info: golisbon.com 

PLUS 20 GRADER
 - rejs 5 timer

Gran CanariaSpanien
Øen er den mest populære blandt de kanariske øer og danskernes foretrukne charterrejsemål om vinteren. Øens sydspids med ørkenlandskabet Maspalolas og de lange sandstrande har rækker af turistbyer med fest og halløj. Men der er også mere stille byer, og øens bjergrige, grønne indre er en helt anden oplevelse. I de senere år har hovedstaden Las Palmas gennemgået en større renovering og blander sig nu med designhoteller, fancy restauranter og god shopping igen kraftig i konkurrencen om turisternes gunst.
Vejret lige nu: 17-20 grader.
Info: grancanaria.com 

PLUS 25 GRADER
- rejs 10 timer

De Dansk Vestindiske Øer, USA
Der er caribiske øer, og så er der Virgin Islands - eller De Dansk Vestindiske Øer, som vi foretrækker at kalde dem. For vi føler, vi stadig et vis ejer- og fællesskab med øerne, som engang var dansk koloni for sukkerrørsproduktion med hjælp fra importerede slaver fra Afrika. Gadenavnene i Charlotte Amalie på St. Thomas og Frederiksstad på St. Croix har stadig danske navne. Den 31. marts er det i øvrigt 95 år siden Danmark solgte øerne til USA for 25 mio. dollars. 
Vejret lige nu: Sol og enkelte byger 24-28 grader
Info: visitusvi.com 

PLUS 30 GRADER
- rejs 11 timer

Phuket, Thailand
Er kanarieøerne det foretrukne rejsemål for vinterens solrejser i Europa, er thailands største ø det helt ubetinget, når det gælder de oversøiske rejser. Interessen for at rejse til Phuket synes umættelig, og vinteren igennem lander en amada af danske charterfly i øens internationale lufthavn, og Thai Airways har fra i år også direkte rutefly fra København til øen. Er du til blues og rock, så er der i dagene 23. til 26. februar musikfestival i Laguna Grove. phuketbluesfestival.com.
Vejret lige nu: Sol og enkelte byger 30-32 grader.
Info: phukettourism.org 

PLUS 40 GRADER
- rejs 30 timer

Ayers Rock, Australien
Her er varmt, rigtig varmt midt om sommeren i den australske outback - og det er da også de færreste turister, der besøger den store røde sten, Uluru - som den nu officielt hedder efter dens aboriginal navn - på denne årstid. Stenen er hellig for de lokale, og det er ikke mere velset at kravle til dens top. Den er som et isbjerg, 9,4 kilometer i omkreds og 348 meter ragende op af sandet, og meget mere neden under. Geologer mener, at stenen, den andenstørste i verden, stikker op til seks kilometer ned i jorden.
Vejret lige nu: Sol og temperaturer op til 36 grader.
Info: centralaustraliantourism.com