Sådan sidder du i SAS-fly i 2012

Flyselskabet investerer i mere komfortable sæder, og allerede fra næste år kan SAS-passagerer strække benene lidt længere.

Den tyske producent af sæderne leverer også sæder til spillerbokse i 50 fodboldstadioner verden over. Blandt andre sidder spillerne fra stjerneklubber som Real Madrid, Manchester United og Ajax Amsterdam "på bænken" i sæder fra Recaro. Fold sammen
Læs mere
Foto: sas.dk

Flåden i det skandinaviske flyselskab får nye sæder og fra maj 2012 får sas-passagerer mere benplads.

Se også:
SAS lancerer luftens bedste cocktails

Det drejer sig helt konkret om 5 centimeter ekstra plads til benene. Og ud over at kunne strække benene længere, kan passagererne og SAS flyve med en grønnere samvittighed. Sæderne er nemlig mere miljøvenlige, fordi de vejer mindre, forklarer Robin Kamark, Chief Commercial Officer, Scandinavian Airlines.

"Denne investering resulterer i mere komfortable sæder og mere benplads til vores kunder, hvilket betyder, at SAS vil tilbyde en bedre rejseoplevelse for vores passagerer. Samtidig er det i tråd med vores stærke fokus på at være miljøbevidst som den nye pladser resulterer i cirka 360 kilo mindre vægt pr fly, som sænker både brændstofforbrug og CO2-udslip, " siger Robin Kamark.

Flyselskabet har bestilt de nye sæder til sin flåde på kort og -mellemdistancer. Men ikke alle fly får nye sæder på én gang.

I løbet af 2012 vil otte Boeing 737-800 fly blive ombygget med de nye pladser. Det drejer sig i alt om 1484 pladser, men selskabet har planer om at installere sæderne i flere fly det følgende år.

"Bænken" i Real Madrid
Det er fly baseret i Oslo og Stockholm, der først får nye sæder. Men de flyver blandt andet til København, oplyser Anders Lindström, PR direktør i SAS til Rejseliv.dk.

Det er stadig uvist, hvornår København-baserede fly får skiftet sæder.

Der er tale en generation af flysæder fra Recaro, den tyske producent af sæder, som blandt andet også leverer sæder til spillerbokse i 50 fodboldstadioner verden over.

Blandt andre sidder spillerne fra stjerneklubber som Real Madrid, Manchester United og Ajax Amsterdam "på bænken" i sæder fra Recaro.

Se også: Se hvilke fly der serverer den bedste vin