Sådan scorer du en hotel upgrade

Et smil og et blink med øjet til hotelreceptionisten er ikke altid nok til at få et bedre hotelværelse. Se ti tips til hvad der så - måske - virker.

Foto: Mogens Ladegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bedre senge, flere kvadratmeter, mere af alt det ekstra, som gør et hotelophold til en god oplevelse fremfor bare en overnatning. Og alt sammen uden at betale ekstra. 

Hotelgæster på hoteller over hele verden opgraderes jævnligt, men hvordan bliver man en af dem, det sker for?

Se også: "Kære flyselskab, sæt mig op på business-class"

Et flirtende smil eller et fortroligt blink med det ene øje til receptionisten på hotellet er ikke altid garanti for, at du rykker fra kosteskabet i stuen til suiten på øverste etage. Men ifølge den new zealandske hotelbooking-portal Kiwi Collection kan følgende ti råd hjælpe dig godt på vej. 

01 Timing er alfa omega 
Check ind mellem klokken 16 og 18. På dette tidspunkt ved hotelpersonalet, om nogle af de gode værelser vil stå tomme på grund af aflysninger eller gæster, der har betalt, men ikke er dukket op. Endvidere er chancen for en upgrade i sagens natur størst på tidspunkter, hvor hotellet ikke er fuldt. Dvs. på hverdage udenfor feriesæsonen for hoteller, der primært bruges til ferie, og i weekender i feriesæsonen på hoteller, der er målrettet forretningsrejsende.

02 Lad være med at booke det absolut billigste værelse
Det er ikke umuligt at blive opgraderet fra hotellets allerbilligste værelse, men du øger dine chancer, hvis du har booket et værelse midt på pris-skalaen.

03 Udnyt fejl 
Er værelset ikke klar, når du checker ind? Er der larmende vejarbejde, som forstyrrer din nattesøvn? Udnyt småfejl på hotellet til at overbevise hotelledelsen om, at du fortjener en upgrade som kompensation. Men gør det på en pæn og høflig måde.  

04 Det er ikke ligegyldigt, hvordan du bestiller
Der kan være stor forskel på hvilket værelse på et givent hotel, du ender på afhængig af, hvilket bookingsite du har brugt til at reservere værelset. Mens ét site råder over nogle værelser - for eksempel de små og mørke ud mod gården, kan du til samme pris, men booket via et andet site, ende op i et meget bedre værelse. Det kræver dog lidt research at gennemskue, hvilke værelser de forskellige bookingsites råder over. 

05 Loyalitet 
Forøg dine chancer for en upgrade ved at være loyal mod hotellet - dvs. kom tilbage flere gange (og gør henkastet opmærksom på det). Det kræver mindre af hotellet at tilfredsstille en fast gæst end at skulle ud og gafle en ny, så trofasthed belønnes ofte.  

06 Ved du ikke, hvem jeg er 
Hvis du er noget ved musikken, kan det ind imellem godt betale sig at gøre opmærksom på din titel og magt. Hoteller kan som regel godt se fordelene for dem ved at give personer, der kan tiltrække flere gæster eller presseomtale af hotellet, fordele i form af blandt andet en upgrade.

07 Vær venlig
Hotelpersonale og receptionister er hver dag i kontakt med masser af mennesker og tager sig af masser af problemer. En høflig og venlig opførsel fra dig kan være lige det, der skal til for at sikre dig en upgrade. 

08 Spørg
Tag chancen og spørg ligeud, om du kan blive opgraderet. Det værste, der kan ske, er at du får et nej. 

09 Brug dit netværk
Udnyt det, hvis du kender hoteldirektøren eller en anden højt på strå på hotellet. Nogle hoteller og bookingsites opererer med medlemskaber, som også kan føre til en upgrade. Vær dog opmærksom på, at man i nogle tilfælde skal betale for disse medlemskaber. 

10 En særlig anledning
Undlad ikke at gøre opmærksom på det, hvis du er på bryllupsrejse, fejrer en rund fødselsdag eller der er en anden særlig lejlighed til at du og dit selskab checker ind på hotellet. Det kan jo være, servicen på hotellet rækker til at du i den anledning får en upgrade. 

Rejseliv.dk spørger: Har du et godt tip til at blive opgraderet? Kom med en kommentar herunder.