Sådan lejer du bil i USA som helt ung

En gruppe nyudklækkede studenter ville krydse USA i bil, men fandt ud af, at det er svært og dyrt at leje bil som ung. Læs her, hvordan man skal gebærde sig, hvis man lige har fået huen på og planlægger dannelsesrejsen.

18REJFOTO-145018.jpg
Rejseholdet med vores Dodge Caravan. Fold sammen
Læs mere

For unge mellem 18-24 år kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse at leje bil og tage på road trip i USA. Med såkaldte ‘under age fees’, (ungebegyrer) på op mod 60 dollars pr. lejedag (385 kr.) oven i lejeprisen samt skyhøje forsikringsaftaler, for unge førere er der hurtigt brugt mange tusinde kroner, inden turen overhovedet er gået i gang.

På min egen tur fandt jeg imidlertid frem til en løsning, som sparede hele min rejsegruppe for ungegebyret.

Vi var just blevet studenter og ville rejse i to måneder gennem USA, og for ikke at være afhængige af Greyhound-busser var planen at leje en bil. Situationen var dog den, at ingen af os var fyldt 21 år – den normale myndighedsalder i USA – hvilket medførte en del udfordringer i forhold til at leje bil.

I første omgang lå udfordringen i overhovedet at få lov til at leje bil som 19-årig, da de fleste biludlejere kræver minimum én fører over 21 år. Løsningen på dette problem var at leje bilen i staten Michigan, hvor lovgivningen tillader folk fra18 år at leje bil. (Det samme gælder for staten New York og Californien, men her er ekstragebyrerne som regel højere). Så snart lejekontrakten er på plads, er det ikke noget problem at køre rundt i resten af landet.

Den næste udfordring lå i selve lejeaftalen. Statistisk set sker der flere ulykker og skader på bilen for førere under 25 år, og derfor er forsikringskravene og ekstragebyrerne for unge førere ofte meget høje. Det såkaldte ‘under age fee’, som er et dagligt gebyr, der pålægges alle førere under 24 år, kan komme til at koste mellem 25 og 60 dollars (160-385 kr.) pr. lejedag pr. fører, og er føreren under 21 år, stiger prisen endnu mere. Det kan derfor blive dyrt at rejse i lang tid, selv om bilen som udgangspunkt er lejet billigt.

For tre førere i 60 dage ville vi ende med at betale næsten dobbelt leje af, hvad bilen kostede i sig selv.

Det nyttede ikke at leje direkte gennem de store selskabers hjemmesider, som Hertz eller Avis, da det ikke er muligt overhovedet at vælge en bil, hvis man angiver, at man er under 21 år.

Der findes mange tredjeparts-udlejere som f.eks. Rentalcars.com, der tilbyder pakkeløsninger til unge chauffører, men såfremt hovedchaufføren ikke er fyldt 21 år, kan det stadigvæk gå hen og blive dyrt.

Efter lang tids søgen fandt jeg en britisk hjemmeside, tripwheels.com, der er et tred­je­parts-udlejningsselskab, som tilbyder pakkeløsninger til billeje i USA, blandt andet med løsninger til førere under 21 år. Deres løsning inkluderer tre unge førere, og alle udgifter samles i én lejepris, også unge­gebyret og forsikringsdækning. Det betyder, at man ikke skal betale daglige gebyrer, så hvis man skal leje bilen i en længere periode, er der en del penge at spare.

Vi endte med at leje bilen gennem Tripwheels fra Alamo, og fordi man ikke skal betale dagligt gebyr, kan man spare op mod 4.000 kr. for en måneds billeje i forhold til, hvad det ville koste at leje den direkte gennem Alamo. Se her, hvad det koster:

Rejseliv tager forbehold for ændrede priser.

Læs også: http://www.b.dk/rejseliv/adrenalin-i-sommeralperne