Sådan kan du også flyve

Der er langt fra EasyJets discountfly til de private luksusfly, der også lander i Københavns Lufthavn.

Foto: PR-foto

Forleden var det Stevie Wonder, der skulle af sted fra Københavns Lufthavn på sin videre turne. Og Annette Johanson var klar. For når den røde løber skal rulles ud - sådan i overført betydning - er det hende og ASE Handling, der tager hånd om passagererne.

Læs også: Paris Hilton: Sådan rejser de super-rige

Flest af firmaets kunder kommer i private jets, men også rejsende med rutefly - som Stevie Wonder - der er kendte og berømte og bare ønsker at komme igennem lufthavnen lidt diskret og uden alt for meget virak, henvender sig til Annette.

Der er mange af den slags kunder, og det sværmer i luften med private fly. Der er registreret 300.000 private jetfly i Verden, og de er ejet af en skønsom blanding af rige, kendte og berømte, som også lejer deres jets ud - og af virksomheder.

Nogle af de private jetfly er  "bare" som et almindelig fly, måske med lidt bredere og mere behagelige sæder - som på business class i de større rutefly.

Flyvende luksus
Andre er veritable flyvende luksussuiter med opholdsrum med sofaer og lænestole, soveværelse med rigtige senge og nogle endda med jazzuci.

Det er tre år siden Annette Johanson etablerede firmaet sammen med sin mand, britiske Peter Milner, og der var behov for denne målrettede service. ASE Handling tager sig nu af op mod 90 pct. af de 1.500 forretningsfly, der lander i lufthavnen hvert år. Og  senest har de åbnet en afdeling i Arlanda i Stockholm.

"For de fleste af vores kunder handler det mest om fleksibilitet. At de hele tiden kan ændre planer, så de f.eks. hurtigt kan komme videre, hvis deres møde bliver færdig nogle timer før ventet - og at vi så samtidig er klar med limosinen, og den catering, de har bestilt, er i flyet. Og det er lige fra luksusmad til burgere - der selvfølgelig stadig skal være varme fra Burger King i Lufthavnen," fortæller Annette.

Diskretion en æressag
Diskretion er det andet kodeord for forretningen. Derfor har Annette heller ingen foto af sig selv eller firmaets ansatte sammen med den strøm af berømtheder, der har været gennem, ASE Handling.

Kun et af den brasilianske præsident, der ikke kunne komme over, at en af de ansatte talte brasiliansk og næsten blev "i familie med" firmaet.

Og så var der Cliff Richard, der var så taknemmelig for Annettes hjælp, at han sendte fribilletter til hans og Shadows næste koncert.

"Det blev en hel firmaudflugt, da vi kørte til koncerten i Odense, og det var en oplevelse, da vi blev inviteret backstage for at hilse på Cliff og resten af orkestret," smiler hun.