Sådan gør du, når du flyver med børn

Gør flyselskabet opmærksom på, at du rejser med børn, hav god tid og lav aktiviteter med børnene før afgang. Sådan lyder nogle af rådene fra British Airways.

Det kan hårdt for at rejse - selv for voksne. Her er gode råd til at rejse med børn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af verdens førende flyselskaber, British Airways, har udarbejdet en række råd og håndregler for forældre og voksne, der rejser med børn.

Se også: Undgå konflikter på familieferien

Før du flyver:

01 Gør på forhånd flyselskabet opmærksom på, at du rejser med børn, så personale og kabinepersonale er forberedt.

02 Planlæg og bestil i forvejen. Hos flere store selskaber - bl.a. Bitish Airways - kan familier hjemmefra anmode om særlige pladser til børn samt måltider.

03 Hvis I flyver langt, bør I overveje natfly, så børnene kan sove på flyveturen.

04 Overvej at opgradere din flyvetur til f.eks. British Airways World Traveller Plus (eller tilsvarende). Det kan ofte gøres for et beskedent tillæg, og giver bedre plads i flyet.

05 Spørg flyselskabet på forhånd, om du kan booke sæder forrest i kabineafsnittene, da de sæder typisk har ekstra benplads.

06 Lav en liste over ting, du får brug for ombord på flyet – snacks, bleer, vådservietter, legetøj, bøger, ekstra tøj etc. Undersøg hvad der allerede er om bord på flyet, og hvad du selv skal tage med. British Airways råder forældre til at medbringe egen babymad og pulvermælk, som kan tilberedes på flyet.

07 Spis små, enkle måltider inden flyrejsen og sørg for en god nats søvn til alle.

I lufthavnen:

01 Ankom i god tid til lufthaven, så I undgår et stressfyldt 1000-meterløb til gaten.

02 Hav god tid til at komme gennem sikkerhedskontrollen og på plads inden take-off. På mange flyselskaber prioriteres forældre, der rejser med børn, ved boarding og udgang.

03 Lav nogle aktiviteter med børnene inden afgang, så de kan komme af med noget af deres energi. I Heathrow’s Terminal 5 kan børnene benytte det specialindrettede legeareal ‘Kids Zone’ med bl.a. interaktiv møblering og en magnetisk væg er arealet designet til at holde børnene aktive og underholdt.

Ombord:

01 Beskyt dine børns ører under take-off og landing. De kan sutte på en flaske eller sut. Et varmt håndklæde på hvert øre kan også lette trykket på trommehinderne.

02 Sørg for at barnet sidder komfortabelt og sikkert ved at anmode om et barnesæde. Bl.a. British Airways tilbyder specialdesignede børnesæder, der giver sikkerhed og komfort. Sæderne kan bookes i forvejen.

03 Underhold dit barn, især under take-off og landing.

04 Undgå sult og stress ved at give børnene mad først.