Sådan finder du de billigste afbudsrejser

Det handler om at være fleksibel, og at du kan rejse uden for højsæsonen, hvis du vil spare gode penge på sommerrejsen.

Hvordan finder du en billig rejse sydpå? Travelmarkets direktør giver gode råd. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lea Meilandt Mathiesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ønsker du at spare en god sjat penge på sommerferierejsen, kan det være en idé at kigge efter en af de såkaldte afbudsrejser.

Navnet "afbudsrejse" er dog lidt misvisende. Der er nemlig ikke tale om rejser, som allerede er bestilt og siden er blevet annulleret. Det er restpladser, som charterselskaberne ikke har fået solgt og derfor sætter billigt til salg op til afrejsedatoen.

Denne type billetter er der mange selskaber, som hvert år brænder inde med. Det fortæller Ole Stouby, som er administrerende direktør hos rejsesøgemaskinen Travelmarket.

Han har derfor en række råd til, hvordan du nemt finder de billigste rejser sydpå.

Et af rådene er, at man bør rejse uden for højsæsonen, som ligger i juli og august. Rejser du til gengæld i maj, juni eller september, er der større chance for at finde et rigtig godt tilbud, fordi efterspørgslen ikke er så høj i disse måneder.

- Rejser, der normalt koster 3000-4000 kroner, kan du her få til 1000-1500 kroner. Jeg vil ikke sige, at det er med garanti, men i maj og juni er det bestemt muligt, siger Ole Stouby.

Du kan typisk først se en tendens til kraftig prisnedsættelse to til tre uger før afrejsetidspunktet, fortæller han også. Så det handler om at have is i maven.

Vejret spiller også en vigtig faktor, når vi taler afbudsrejser. Er vejret godt herhjemme, falder efterspørgslen på rejser, og så falder priserne også. Er vejret til gengæld dårligt, vil flere gerne afsted, og så stiger priserne.

Ifølge Ole Stouby vil du kunne finde rejser til mellem 1500 og 2500 kroner i højsæsonen, hvis vejret herhjemme er godt, mens priserne stiger til mellem 3000 og 3500 kroner for de billigste rejser, hvis vejret ikke arter sig.

Så selv om solen skinner herhjemme, kan det godt være en god idé at se, om charterselskaberne ikke har et godt tilbud.

Afbudsrejserne afhænger også meget af, hvilken type rejsende du selv er. Er det en familie med to voksne og to børn, der skal af sted, kan det være dejligt at vide på forhånd, om hotellet er børnevenligt, mens et ungt par eksempelvis kan være mere fleksible.

Netop fleksibilitet er vigtigt, når vi taler om afbudsrejser, fortæller Ole Stouby.

- Jo mere fleksibel man er, desto større chancen for, at du får de billige rejser. Er du eksempelvis fleksibel og kan rejse fra både Aalborg, Billund og København, er udbuddet også meget større, siger han.

Men også fleksibilitet omkring destinationen kan have stor betydning for prisen i hele rejsesæsonen. Det fortæller Lars Thykier, der er administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

- Hvis du skal af sted i højsæsonen, bør du også se efter de lidt mere skæve destinationer. Tyrkiet vil formodentlig have nogle attraktive priser i 2017, fordi vi regner med, at der kommer til at mangle kunder. Her vil du derfor tidligt kunne finde priser, som svarer til, hvad en rejse tæt på afrejsedagen vil koste, siger han.

Også på destinationer som Montenegro, Albanien og Makedonien vil du kunne finde gode priser i år, mens populære områder som Sydspanien til gengæld vil være et svært at finde billige rejser på grund af den store efterspørgsel, lyder det fra Lars Thykier.

/ritzau/FOKUS