Sådan fejrer vi jul i varmen

Folk fra Nordsjælland stikker af fra julen, mens sønderjyder fejrer jul på ferien, viser en spørgeundersøgelse fra Star Tour.

Overordnet kan man sige, at folk fra Vestjylland foretrækker Kanarieøerne, mens folk fra hovedstadsområdet overvejende foretrækker den dyrere og længere tur til Thailand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tim Wimborne

Af dem, der rejser ud i julen, rejser den ene halvdel for at komme væk fra julen, mens den anden halvdel bare holder jul i et mildere klima. Meningerne er præcist delte.

Se også: 4 thailandske brugertips

Det fremgår af en undersøgelse om julerejsevaner baseret på besvarelser fra 1.300 rejsende med Star Tour.

Næsten halvdelen af dem, der rejser ud og tilbringer juledagene under fremmede himmelstrøg, rejser til De kanariske Øer - godt 40 pct., mens knap 25 pct. tager til Thailand. Overordnet kan man sige, at folk fra Vestjylland foretrækker Kanarieøerne, mens folk fra hovedstadsområdet overvejende foretrækker den dyrere og længere tur til Thailand. Egypten (ikke et ord om hajer!), Kap Verde-øerne og Mexico er andre vinterdestinationer for dem med hang til en varm jul.

Star Tour har også spurgt folk om, hvorfor de rejser væk i julen. Her viser det sig, at lige mange rejser ud for at holde jul som for at komme væk fra julen. Dykker man ned i besvarelserne viser det sig, at folk fra Sønderjylland tager julen med, når de rejser, og mest går efter at holde jul i et mildere klima (67 pct).

All-inklusive populært

"Vi har spurgt ind til folks julerejser, og delt svarene op i forhold til, hvor i landet folk bor. Jeg hæftede mig ved flere regionale forskelle, f.eks. at 67 pct. vestjyder rejser til De Kanariske Øer julen over, og det er der ”kun” 31 pct. københavnere, der gør," siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Besvarelserne viser også, at folk fra hovedstadsområdet er dem, der i højest grad rejser ud for at komme væk fra julen. Det korresponderer fint med, at de overvejende er i Thailand og det er ikke svært, at abstrahere fra en dansk jul i det buddhistiske land i troperne.

Hvordan bor man så, når man holder jul i et mildere klima? Tjoeh, flest (29 pct.) bor på all-inklusive-hotel, 23 pct. bor i lejlighed og 9 pct. bor på luxushotel.

Et lys i juletiden

Undersøgelsen viser også, 21 pct. af dem, der rejser ud, har taget gaver med hjemmefra. Flest vestjyder tager dog julemad med, mens dem fra Fyn hellere tager gaver med. 8 procent tager stearinlys med og 4 pct. har et lille juletræ med.

Hovedparten (65 pct.) har slet ingen juleting med. Derfor kan man godt holde en varm jul.

Se også: 30.000 danskere rejser ud i julen