Sådan får du smadret din ferie

Ferier, der gik galt, er svære at glemme. Vi har fundet 20 gode råd til hvordan du - helt sikkert – får ødelagt din ferie.

Drop vaccinationerne, glem alt om malariapiller, spis sushi langt fra havet, og drik vand direkte af hanen. Resultat: Nærkontakt med toiletkummen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brug ikke penge på vaccinationer eller malariapiller
Malaria dræber årligt omkring 2 millioner mennesker, og selv hvis du ikke er blandt dem, kan en omgang malaria med feber, opkastning, diarré, kulderystninger, hovedpine og voldsom utilpashed sætte sit knapt så festlige præg på enhver ferie.

Spis sushi i ørkenlande
Der er en temmelig god chance for, at sushi – der jo som bekendt består af rå fisk – ikke er af allerfineste kvalitet, hvis man insisterer på at spise den slags i lande, der ikke har nogen kyst, eller i byer, der ligger så langt inde i ørkenen, at varer kun bliver bragt ind med kamel. Resultatet er en ferie, hvor man får set rigtigt meget til det indre af wc-kummen.

Køb en sort kuffert med hjul og lad være med at sætte kuffertmærke på
En god ferie kan få en kedelig afslutning, når du efter lang tids venten ved kuffertbåndet må indse, at din bagage er stået af et eller andet sted på vejen hjem til Danmark. Chancen for, at du aldrig nogensinde ser din bagage igen, forøges voldsomt, hvis du ejer en kuffert, der er en tro kopi af alle andres – læs: sort med hjul – som du ikke har sat navneskilt på, og hvis du i din oprydningsiver har smidt bagagenummeret væk.

Hiv dine penge frem og tæl dem, mange gange og helst på offentlige steder
Jo mere du vælger at vise lokalbefolkningen, især i ekstremt fattige lande, at du har lommen fuld af guld, jo større chance er der for, at du pludselig ikke har nogen penge at tælle. Eller noget kamera. Eller kreditkort. Men til gengæld muligvis et par blå mærker.

Kør altid i højre side af vejen, uanset hvor i verden du er
Bilferier er en sikker vinder ud i kategorien ødelagt ferie, hvis du insisterer på at køre i højre side af vejen og dermed agere ufrivillig spøgelsesbilist i lande som f.eks. Australien og England.