Sådan får du dit barn til at holde mund på flyrejsen

Små indpakkede overraskelser, sunde godbidder og underholdning kan medvirke til at gøre flyrejsen mere tålelig for børnene - og de øvrige ombordværende.

Her er tolv råd til, hvordan du undgår, at dit barn opfører sig umuligt under flyrejsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Børn opfører sig nogle gange umuligt på flyrejser - eller også reagerer de naturligt på at skulle tilbringe meget lang tid på meget lidt plads.

Se også: Feriedage forbudt for børn

Men når man forbereder sig en smule, er det faktisk muligt at gøre flyrejsen mere tålelig for de børn og unge og holde de kære små nogenlunde rolige under flyrejser, der varer halvanden time eller mere. Til beroligelse for forældrene og de øvrige medpassagerer. 

Her er 12 gode råd:

1 Sørg for, at alle børnene har fået et sundt måltid, før flyafgangen. Undgå sukker, det kan medvirke til at gøre dem anspændte og overaktive.

2 Husk at pakke dvd-spiller, iPod, legetøj, malebøger etc. i håndbagagen. Også små pakker med sunde godbidder

3 Bøger og legetøj er glimrende. Ikke mindst, hvis det relaterer til flyveturen. Brug det som en anledning til at lære mere om fly og flyving. Og lad ungerne fortælle om, hvad de har lært eller set i forbindelse med flyvningen.

4 Hvis det er muligt, så leg med ungerne, før I går om bord. Brug evt. lufthavnens legeområde. Sørg for, at de får brugt deres kræfter.

5 Begynd turen med, så snart kaptajnen tillader brug af elektronik, at rigge til, så ungerne kan se dvd eller sidde og spille. Husk, at de skal have høretelefoner på.

6 Det er en god idé at have små indpakkede overraskelser med. Det skal ikke være dyre ting, det vigtigste er, at de falder på de rigtige tidspunkter. F.eks. når tiden begynder at blive lang.

7 Hvis luftfartselskabet ikke længere serverer mad og drikke uden beregning, så hav små madpakker med ting, som du ved, at dit barn godt kan lide.

8 Lad børnene få vinduespladsen, så de kan se ned på landjorden, bjergene eller skyerne. Rejser du med mere end et barn, så lad dem skiftes til at sidde ved vinduet.

9 Bliver poderne trætte af at se film, lad dem lytte til beroligende musik på din iPod. Med lidt held får det dem til at sove.

10 Et lille tæppe og en pude, som barnet er fortroligt med, gør det oplagt for især mindre børn at tage en lur eller bare putte sig.

11 Små bøger med opgaver og tegninger, der skal farvelægges, vil holde især mindre børn beskæftigede. Husk tushpenne eller farvekridt. Husk også papir til at tegne på.

12 Find et belejligt tidspunkt at spørge personalet, om det er muligt, at kaptajnen eller styrmanden kommer ned og hilser på. Hvis det er muligt, så sig til ungerne, at kaptajnen kikker fordi, hvis de sidder roligt.

Det skal du bruge:

  • Til mindre børn: en bog med små opgaver og tegninger, der skal farvelægges.

  • Husk farvekridt.

  • En transpotabel dvd-afspiller eller en bærbar, der kan afspille dvd'er. Husk hovedtelefoner.

  • Dvd'er som dine børn/dit barn kan lide.

  • Hjemmelavede godbidder uden for meget sukker i håndbagagen.

  • En Nintendo eller tilsvarende.

  • En iPod eller en MP3-spiller.

Se også: Bondegårdsferie på italiensk