Sådan får du adgang til VIP-lounges

Ventetiden i lufthavnen er meget bedre i loungen. Se hver, hvordan du kommer derind - uden en dyr business-class billet i hånden.

I SAS Gold Lounge i Københavns Lufthavn behøver man ikke fremvise et boardingkort af førsteklasses-typen. Har man fløjet nok med SAS eller selskabets partnere, er man med i den eksklusive gruppe, der automatisk får lov at komme ind. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er langt fra dyr junkfood og revnede plasticstole til gratis sprøde croissanter, bløde sofaer og stille luksus.

Men også ret langt fra prisen på økonomi-flybilletten til de astronomiske beløb, man ofte må smide for den type billet, der automatisk giver adgang til ro, kaffe ad libitum og aviser, internet og tv i loungen.

Og er man en helt almindelig familie, der ikke har luft i økonomien til de dyre flysæder, kan drømmen om at slå ventetiden til boarding ihjel i en helt anden type omgivelser end kaotisk afgangshal, virke ligeså uopnåelig som at drømme om privatfly.

Men faktisk er de lukkede døre til lufthavnens luksuriøse afdelinger ikke så hermetisk lukkede endda. Læs her, hvordan man uden at vifte med business class billetter slipper gennem nåleøjet til vip-loungen.

Diners Club

Et Diners Club kort er et kreditkort, som kan bruges i butikker og på restauranter over hele verden, men som modsat det gode gamle Dankort også lige har den fordel, at vifter du med et sådant, kan du spadsere lige ind i det ellers lukkede lounge-land i lufthavne over hele verden fra København til Kenya.

Pris: fra 495 kr. årligt. I de fleste lounges kan man for et mindre beløb tage en gæst med ind, i Servisair loungen i København koster det f.eks. 90 kr.

Info: Læs mere om Diners Club og de cirka 120 lounges, kortet giver adgang til her.

Priority Pass

Vil du ikke bare have adgang til en lounge, men mulighed for ligefrem at vælge og vrage mellem dem, skal du have fingre i et Priority Pass. Dette kort åbner dørene til 600 lounges i over 100 lande - inclusive en bunke af de vip-områder, der ellers er forbeholdt rejsende med et bestemt flyselskab.

Pris: Der findes tre former for Priority Pass.
Standard til 750 kr. årligt plus 180 kr. pr. besøg i en lounge.
Standard Plus til 1870 kr. årligt - incl. ti gratis besøg i en lounge og herefter 180 kr. pr. besøg.
Prestige til 3000 kr. årligt. Her kan du gratis fare ind og ud af alle de lounges, du vil.

Uanset hvilket kort, du har, koster det 180 kr. at tage en gæst med ind.

Info: Læs mere om Priority Pass og de lounges, kortet giver adgang til, her.

Næste: Adgang til VIP via pund og point