Sådan drikker du kaffe i 25 lande

De fleste elsker kaffe, men kaffe er ikke bare kaffe. Her er en guide til nationale kaffe-klassikere i 25 lande verden over.

Denne lille bønne kan nydes på mange forskellige måder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox

Tyrkiet: Türk Kahvesi
Egentlig en tradition fra det Osmanniske rige i Tyrkiet. Kaffen er meget tyk og serveres i en såkaldt copper cezve, der er en kobber-krukke med langt håndtag. Serveres ofte efter måltider med slikket Türkish Delight.

Drikketip: Lad være med at drikke det tykke lag grums, der lægger sig i bunden af koppen.

Næste: Kaffeost og dåsekaffe

Hong Kong: Yuanyang
Er mest af alt en blanding mellem kaffe og te - med mælk.

Drikketip: Man skal bruge en stærk sort Hong Kong-te, der filtreres gennem noget der minder om en silkestrømpe og blandes med mælk.

Grækenland: Frappé
Den traditionelle drik er lavet af Nescafé, koldt vand, sukker og mælk.

Drikketip: En græker med respekt for sig selv ved, at Frappé skal være rystet, ikke rørt. Drikkes med sugerør.

Indien: Kaapi
Denne kaffe fra Sydindien er brygget af en blanding af kaffebønner og cikorie, en slags kaffeerstatning. med flødeskum på toppen.

Drikketip: På menu-kortet står der ofte "meter coffee", der referer til højden, hvor kaffen skal skænkes fra.

Vietnam: Ca Phe Sua Da
Kaffen her bliver brygget ved bordet. I glasset er i forvejen hældt sødet mælk op, og kogende vand hældes gennem et filter.

Drikketip: Der skal være rigeligt med kaffebønner i filteret, eller drypper vandet for hurtigt ned i glasset og kaffen bliver for tynd.

Italien: Espresso
Den perfekte kop skal have en karamelfarvet cremet top, som er tyk nok til at bære en teskefuld sukker nogle sekunder.

Drikketip: Espresso skal drikkes i een mundfuld ved baren. Sidder man ved et bord koster kaffen op til fire gange mere.

Østrig: Melange
Den mest populære drik i Wiens cafeer minder om cappuccino, men er brygget med en mildere kaffe toppet med mælkeskum.

Drikketip: Serveres ofte med et glas vand, så man kan rense ganen mellem sippene.

Etiopien: Buna
I kaffens hjemland serveres kaffen ofte med salt eller smør i stedet for mælk og sukker, især på landet.

Drikketips: Hvis du inviteres til kaffe privat, så stop ikke før efter kop nummer tre - det betragtes som en velsignelse.

Mexico: Café de Olla
De fleste mexicanere drikker café de olla om morgenen. Kaffen brygges i en lerpotte og der tilsættes kanelstænger, der gør drikken krydret.

Drikketip: Hæld ikke sukker i - ofte er der allerede tilsat uraffineret brunt sukker.

Saudi Arabien: Kahwa
Når beduinerne inviterer ind, står den på Kahwa-kaffe, der er tilsat kardemomme. Den bitre drik serveres næsten altid med søde, tørrede dadler, der modsvarer bitterheden,

Drikketip: En yngre person forventes altid at servere for de ældre.

Indonesien: Kopi Luwak
Kaffebønnerne til dette berømte bryg starter deres rejse til kaffekoppen gennem fordøjelsessystemet hos civet-katten. Katten spiser de friske kaffe-bær, men den inderste del med kaffebønnerne ryger ud med afføringen og samles så sammen. Det siges at gøre kaffen blødere, rigere på smag og mindre bitter.

Drikketip: Det er verdens dyreste kaffe, der sælges for tusind kr. pundet, så hvis du bliver tilbudt civet-kaffe til en billig pris, har den formentlig aldrig været i nærheden af kattedyret.

Malaysia: Pak Kopi/Kopi Putih/Bai Kafe
Denne kaffe blev introduceret i Perak-regionen i 1900-tallet af kinesiske tinmine-arbejdere. Den kaldes også Ipoh-kaffe efter byen, hvor man først begyndte at riste kaffebønner i palmeolie, som giver en lettere og lysere kaffe.

Drikketip: Hvid kaffe i Malaysia betyder ikke som andre steder kaffe med mælk, men bare at kaffen er lysere. Men ofte serveres den også med mælk.

Argentina: Cortado
Denne drik er egentlig som en italiensk espresso - kaffe med en sjat mælk. Buenos Aires cafe-kultur er tæt på den gamle europæiske model.

Drikketip: Skal der mere mælk i kaffen, så bestil en lágrima, der betyder tåre. Det er masser af varm mælk med et skvæt kaffe.

(Kilde: Budgettravel.com)

Næste: Kaffeost og dåsekaffe