Sådan bruger du bedst 24 timer i Los Angeles

Los Angeles rummer utallige oplevelser, et hav af seværdigheder – og masser af trafik. Her guider vi dig til, hvordan du får mest ud af dit ophold, hvis du kun har kort tid i millionbyen og gerne vil opleve både klassiske highlights og lidt hverdagsliv.

Beverly Hills er imponerende på en række områder. Dyre biler, vild shopping og vanvittigt dyre huse er blot nogle af de spektakulære elementer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kl. 7:30: Fænomenal udsigt og hip kaffe

Snup en tidlig morgenmad, undgå den værste morgentrafik og de største parkeringsudfordringer og kør op til The Griffith Observatory for at nyde den formidable udsigt ud over byen. Selve observatoriet, der i øvrigt har optrådt i mange film gennem årene, har ikke åbent på denne tid af dagen, men det er et skønt syn bare at se den ikoniske, kridhvide bygning og få en fornemmelse af byens storhed. Som en lille bonus er du samtidig forholdsvis tæt på Hollywoodskiltet, der ligger på bjergvæggen ved siden af. Når du har knipset færdigt, så kør et smut forbi den hippe bydel Silverlake og få en kop the eller kaffe på kaffebaren Intelligentsia.

Hvor: Griffith Park, 2800 E Observatory Rd, Los Angeles

Kl. 10.00: Turist på Hollywood Boulevard

Mange vil selvfølgelig gerne opleve The Kodak Theater, hvor den årlige Oscaruddeling finder sted og ikke mindst The Walk of Fame, hvor fortorvet er belagt med skinnende stjerner. Men seværdighederne er hurtigt overstået, og området bærer markant præg af gadesælgere og souvenirbutikker, så vi foreslår bare et hurtigt stop. Parker evt. i det offentlige parkeringshus ved siden af Loews Hotel ved Highland Avenue, for med et kort besøg kan det ikke svare sig at parkere ved områdets mange, dyre, private parkeringspladser.

Hvor: Hollywood Boulevard/Highland Avenue, Los Angeles

Kl. 11.00: Shopping i The Grove

Hvis der skal powershoppes, er det nu, pengepungen skal frem. I det udendørs indkøbscenter The Grove ligger en række af de førende amerikanske butikskæder, der er stemningsmusik i højtalerne, dansende springvand og tilmed en lille sporvogn, som kører et ganske kort stræk på hundrede meter fra den ene ende af shoppingområdet til den anden. Klods op af The Grove ligger The Farmers Market, hvor sultne angelinoer i årtier har kunne nyde frisklavede måltider fra alverdens lande ved de mange, små boder. Skal du have en lille souvenir med hjem i kufferten, er der også boder med et bredt udvalg af den slags.

Hvor: Fairfaix/3rd Street, Los Angeles

Kl. 12.45: Frokost Gracias Madres

Hvis der ikke er tung trafik, tager det ikke mere end et kvarters tid at køre fra Farmers Market til den hyggelige, hippe mexikanske restaurant Gracias Madres, der ligger i West Hollywood. Men inden du drømmer dig langt væk i blodrøde burgere, må vi hellere afsløre, at restaurantens menu er 100 pct. vegansk. Der er altså ikke cheddarost på bjerget med knasende nachos, men ost lavet af cashewnødder ligesom kød er erstattet med nødder, bønner og grøntsager i alverdens afskygninger. Det er solide portioner, der kan mætte selv den mest sultne opdagelsesrejsende, og der plejer at være utrolig hyggeligt på stedets fine, udendørs terrasse.

Hvor: 8905 Melrose Avenue, West Hollywood

Kl. 14:00: Beverly Hills og bjergene

Ved siden af West Hollywood ligger Beverly Hills, hvor velhaverbydelens offentlige p-huse tilbyder to timers gratis parkering. I området omkring Rodeo Drive finder du de eksklusive butikker og de klassiske hoteller som Penninsula og Beverly Wilshire (hvor Pretty Woman er optaget), men vil du opleve den lidt mere afslappede udgave af området, så tag en gåtur på Beverly Boulevard lige syd for Wilshire Boulevard.

Skal du se huse for millioner (af dollars vel at mærke), så kør lidt rundt i den del af Beverly Hills, der går under navnet ’the flats’, som i grove træk ligger nord for Santa Monica og syd for Sunset Boulevard. Op ad bjergskråningen nord for Sunset Boulevard bliver husene bestemt ikke mindre, men de ligger gerne forskanset bag tykke mure eller tæt bevoksning, men det er alligevel imponerende at køre en lille tur rundt på de snirklede bjergveje.

Hvor: Rodeo Drive og Beverly Hills 90210

Kl. 16.00: Santa Monica

Kør derefter af Santa Monica Boulevard direkte til strandbydelen med samme navn. Her ligger den berømte Santa Monica Pier, der med sit lille Tivoli og adskillige restauranter har dannet kulisse i mange film. Du kan igen spare penge ved at parkere i et af byens offentlige parkeringshuse og så gå derfra ned til molen – evt. via gågaden 3rd Street Promenade, der byder på et væld af kædebutikker. Foretrækker du mere lokal shopping og små, hyggelige cafeer og juicebarer, så gå en tur på Main Street - strækket mellem 4th St og Ocean Park Boulevard.

Hvor: Santa Monica Pier, 3rd St Boulevard Santa Monica

Kl. 17:30: Sand og gadegøgl i Venice

Snup bilen og tag den korte tur videre til Venice. Parker ved stranden eller i beboelsesområdet bag den hyggelige handelsgade Abbott Kinney Boulevard og gå så ned til strandpromenaden, der gerne er fyldt med sælgere, kunstnere, gøglere og skatere. Nyd en tur langs vandet og kom tæt på de ikoniske livredder-huse, inden solen forsvinder alt for langt væk. Rund den lange dag af på Abott Kinney, hvor der er fyldt med liv, lækre spisesteder og spændende, små butikker. Vi anbefaler en god middag på The Butcher’s Daughter eller Gjelina, hvor der er gode ting på menuerne og masser af stemning (vær opmærksom på at det er god idé at bestille bord). Foretrækker du mad i den lettere ende, kan du spadsere et par gader videre for at komme hen til den Instragram-feterede café Gjusta, der serverer hjemmebagt brød og lækre småretter.

Hvor: Venice Boardwalk – indgang eks. fra Westminster Avenue, 90291 Venice

Velkommen til Santa Monica Pier, der har dannet kullisse til mange film gennem historien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gerlach Madsen .