Så dyrt kan det blive uden forsikring

2,4 millioner kr. lød regningen på, da en dansk kvinde kom hjem efter en indlæggelse i New York. En regning forsikringsselskabet tog sig af. Se her, hvor dyrt det kan blive uden.

Det kan blive en dyr fornøjelse at tage på ferie, hvis man ikke har en rejseforsikring. Heldigvis er det sjældent, der er behov for den. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man først har betalt for rejsen og måske en afbestillingsforsikring oveni, så kan det blive pebret, hvis man også skal tilkøbe en ekstra rejseforsikring.

Se også: Her er det dyrest at blive syg i ferien

Men det kan være en god investering, og heldigvis hører det til sjældenhederne, at man får brug for en helikopter eller man bliver indlagt på hospitalet.

Men når det sker, er det en dyr fornøjelse.

To af Danmarks største rejseforsikringsselskaber, Gouda og Europæiske, har flere eksempler på turister, der fået betalt regninger på flere millioner kroner.

Fanget på hospital i New York

Da en dansk kvinde, forsikret gennem Gouda, tog på ferie til New York endte det med en regning på 2,4 millioner kr.

Kvinden var gravid i 24. uge og måtte indlægges pga. komplikationer med graviditeten, og hospitalet i New York ville have hende til at være sengeliggende helt frem til fødslen.

At ligge på hospitalet i USA er en kostelig affære og ikke en spændende oplevelse. Derfor sendte Gouda en dansk professor til stedet, som vurderede, at kvinden godt kunne komme hjem, og der blev sørget for ambulancefly til kvinden.

Alt dette kostede 2,4 millioner kr. En regning, der er noget dyrere end den rejseforsikring på 640 kr., som kvinden havde købt hjemmefra.

Indlagt i Thailand

Ligesom Gouda har også Europæiske flere eksempler på kunder, der er sluppet for store hospitalsudgifter for et relativt lille forsikringsbeløb.

En sund og rask dame på 75 år tog for nyligt en tur til Thailand. Her bliver hun pludselig syg og må indlægges på hospitalet.

Hendes tilstand er alvorlig, og hun er indlagt i en længere periode. Her sørger Europæiske for behandling på hospitalet, og ligeså snart damen kan komme hjem, bliver der klargjort et ambulancefly.

Kvinden havde inden sin rejse købt en rejseforsikring til 699 kr. Havde hun ikke gjort det, ville regningen have lydt på 1.35 millioner kr.