Rygeforbud på kanarisk strand ophæves

Et forbud mod at ryge på Gran Canaria-stranden ved Puerto Mogan er hurtigt ophævet igen - og man må også gerne svømme om natten.

Foto: dmytrok / Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var ellers udsigter til bøder på over 3.000 kr., hvis man tændte op under en cigaret på stranden ved den populære strand Puerto Mogan på Gran Canaria, som har mange danske chartergæster med selskaber som Spies, Star Tour og Apollo. 

Læs også: Slut med at ryge på populær fransk strand

Men nu har byens borgmester trukket forbuddet tilbage, skriver den lokale avis La Provincia.

De øvrige strandbyer ville ikke følge samme linie som Mogan med et forbud, så nu har borgmester og byråd altså besluttet at vente med et forbud, indtil byen har fælles fodslag med de øvrige badebyer på Gran Canaria. Borgmesteren forestiller sig, at man måske kan dele strandene op i ryger og ikke-ryger afdelinger.

Samtidig har Puerto Mogan også skrottet forbuddet mod at bade om natten. "Vi gjorde det udelukkende for at beskytte den enkelte, men er opmærksomme på, at forbuddet var upopulært og har altså nu fjernet det igen," siger borgmesteren til avisen.

Rygeforbud mod andre rejsemål
Puerto de Mogan er langt fra den første strand med rygeforbud. I Californien indførtes allerede i 2004 røgforbud på strandene i Malibu Beach, Santa Monica og ved Los Angeles.

Og i 2011 fik Frankrig sin første røgfri strand i Ciotat, der ligger øst for Marseille i Sydfrankrig.

Bystyret i New York vedtog også i 2011 at udvide det rygeforbud, som blev indført på barer og restauranter for ti år siden. Nu gælder det også byens 1.700 parker og 23 kilometer badestrande, hvor det nu er forbudt at ryge.

Forbuddet er især lavet for at beskytte folk mod passiv rygning, og hvis man bryder den ny lovgivning, koster det en bøde på ca. 275 kr.