Ryanair stopper ikke: Et toilet til 200 passagerer

Det gik ikke med betaling for toiletbesøg hos Ryanair, men nu kommer topchefen med nyt udspil: Ud med to af tre toiletter på flyet.

Topchefen for det irske budget luftfartsselskab Ryanair, Michael O'Leary, under en pressekonference i Madrid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dominique Faget

Det irske lavprisselskab Ryanairs topchef Michael O`Leary mødte hård kritik, da han første gang kom med ideen om færre toiletter og toilet-afgift på sine fly, og dengang opgav man planerne igen.

Se også: Ryanair: Vi gider ikke høre på jeres flæberi

Men de er tilsyneladende ikke opgivet. På en pressekonference i Stockholm sagde O`Leary ifølge RESA: "Jeg er ikke tilfreds med at vi ikke har gennemført denne ide, men det tager tid at få Boeing og luftfartsmyndighederne i sving. Hvis jeg bare kunne, ville jeg selv rive to af tre toiletter ud af flyene," sagde O`Leary.

Ryanair har 300 fly af typen Boeing 737-800, der kan rumme næsten 200 passagerer. Hvis man fjerner to af tre toiletter giver det plads til seks passagerer mere, ifølge O`Leary. Afgiften for at benytte toilettet er dog opgivet.

Ingen lov om antal af toiletter
I princippet er der ikke noget til hinder for at fjerne toiletter, for der er ingen lov, som siger hvor mange toiletter der skal være på et fly, skriver Daily Mail.

Høje brændstofpriser gør det nødvendigt også for lavprisselskaberne at spare på alt, hvad der kan spares på. Men der er mange kritiske røster til det upopulære forslag og de problemer der kan opstå, hvis 200 mennesker skal dele et enkelt toilet.

"Vi ved alle hvor besværligt det kan være, når et af toiletterne på et fly er ude af drift, og det her er at gå for langt," siger en talsmand for de britiske rejsearrangører til Daily Mail.

Omvendt mener Ryanair, at færre toiletter vil få pasagererne til at bruge toiletterne i lufthavnene i større udstrækning inden flyveturen.

Så måske vil man en dag kunne opleve en flyvning til De Kanariske Øer på fem timer - med kun et toilet om bord til 200 passagerer. O`Leary tror det indføres om to-tre år.

Rejseliv.dk spørger: er det ok at fjerne to ud af tre toiletter? Kommentar herunder eller deltag i debatten på Facebook

Se også: 12 ting der får dig smidt af flyet