Ryanair presser sine piloter til at aflyse ferie

Det irske lavprisselskab Ryanair vil undgå nye aflysninger ved at betale piloter for at droppe ferien.

Ryanair har aflyst omkring 60 afgange fra København. Foto: Ryanair Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge meddelte Ryanair, at man ville aflyse omkring 2.000 flyafgange, fordi flere piloter mangler at få afviklet deres ferie. For Københavns Lufthavn drejer det sig om 60 afgange i perioden fra den 21. september til den 28. oktober.

Det betyder, at op mod 10.000 danskere vil blive påvirket af aflysningerne. Ryanairs koncernchef beklager aflysningerne, som han mener påvirker under to pct. af deres kunder:

»Vi har kun taget denne beslutning om at aflyse denne lille del af vores 2.500 daglige flyafgange, så vi kan yde ekstra standby dækning og beskytte rettidigheden af de 98 pct. flyafgange, som ikke vil blive påvirket af disse aflysninger,« forklarer han i en pressemeddelelse.

Og selv om Ryanair har lovet at betale billetprisen tilbage eller ombooke deres kunder til en anden Ryanair-flyafgang, er selskabet kommet i massiv modvind. Det har nu resulteret i, at selskabet forsøger at betale deres piloter fra at holde ferie. Det skriver The Guardian, der kan fortælle, at selskabet tilbyder sine piloter en bonus på omkring 100.000 kr. for at droppe deres ferie:

»For at undgå yderligere aflysninger beder vi nu om en eller to ugers arbejde fra de piloter, der allerede har fået tildelt deres måneds ferie,« lyder det.

Der er endnu ikke meldinger om, hvordan piloterne forholder sig til denne såkaldte bonusordning.