Ryanair-passagerer fanget i fly

Passagerer, der var strandet i et Ryanair-fly på grund af sne, måtte spise isterninger for at få væske.

Foto: FotoANDY RAIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hundreder af passagerer på en flyvning med et Ryanairfly til Frankrig strandede på grund af snevejret over Europa i timevis måtte spise isterninger for at få vædske.

Se også: Måtte true RyanAir for at få mor hjem

Flyet, der var på vej fra Stansted i England til Dinard i Frankrig, stod stadig på startbanen klokken 20 mandag aften, mens det skulle have været afgået 15.50.

Passangerer, der klagede til besætningsmedlemmer over varmen i kabinen og efterlyste forfriskninger, fik at vide, at det ikke kunne lade sig gøre, fordi udskænkning først måtte finde sted, når flyet var i luften.

Da flere passagerer herefter bad om at få lov til at forlade flyet, fik de besked på at blive siddende indtil, startbanen var ryddet for sne.

På trods af den ulidelige luft efter mere end fire timer i det tætpakkede fly med mere end 200 passagerer fik passagererne ikke andet end et par isterninger i uddelte plastickopper.

Folk var oprørte

Den 58-årige Andrew Collier, sagfører i Bath i Somerset, der var på vej til sin feriebolig i Frankrig for at holde jul, sagde efterfølgende, at passagererne var på kanten af oprør.

"Folk var ved at blive vanvittige. Det var helt uacceptabelt," sagde han.

"Kabinepersonalet sagde, at de ikke havde lov til at give os noget at drikke, fordi flyet ikke var i luften, så det eneste de kunne give os var isterninger at sutte på. Folk var rasende," sagde Andrew Collier.

En kvindelig talsmand for Ryanair sagde, at der ikke kunne åbnes for salget af drikkevarer på grund af reglerne for udskænkning i England. Hun henviste desuden til, at der har været en usædvanelig vejrsituation over hele Europa.

En talsmand for lufthavnen bekræftede, at flyet havde måttet vente, fordi det skulle afises og startbanen skulle ryddes for sne. Han tilføjede, at flyet kunne være afgået klokken 19 og at alle beslutninger vedrørende beværtning af passagererne ligger hos flyselskabet.