Ryanair frygter kaos efter Brexit

Læs mere
Fold sammen

Onsdag blev den såkaldte Artikel 50 i Lissabon-traktaten udløst, og forhandlingerne om Storbritanniens udtræden af EU-samarbejdet bliver en realitet. Og når det sker, frygter det store lavprisselskab Ryanair for deres samarbejde med EU. De mener, at luftfarten bør være øverst på dagsordenen, når Storbritannien træder ud af EU – det populært kaldte Brexit.

Flyselskabet, der hver dag fragter 44 mio. passagerer til og fra britiske lufthavne, er bange for landets forbindelse til Europa, hvis ikke Storbritannien og EU indgår en ny aftale om flytrafikken. Og det er ikke af egoistiske hensyn, ifølge Ryanair:

»Når Storbritannien planlægger at forlade EU og den europæiske Open Skies-aftale, så er der en klar mulighed for, at der ikke vil være nogen flyvninger mellem Storbritannien og Europa i en periode efter marts 2019. Det bedste, vi kan håbe på, er indgåelsen af en ny bilateral aftale mellem Storbritannien og EU. Men vi frygter, at Storbritannien ikke er i stand til at forhandle en sådan bilateral aftale på plads før offentliggørelsen af flyselskabernes sommerfartplaner for 2019 i midten af 2018,« siger marketingdirektør i Ryanair, Kenny Jacobs.

Ryanair har mere end 3000 britiske ansatte og har nu besluttet, at de ikke vil placere nye fly på deres britiske baser i 2017.