Ryanair åbner fem nye ruter

Lufthavnen i Billund bliver centrum for en ny satsning for lavprisflyveselskabet Ryanair, der åbner en base i lufthavnen og opruster med fem nye ruter.

Adm. Direktør i Ryanair Michael O’Leary kom tirsdag til pressemøde i Billund klædt ud som en legoklods for at understrege, at han også regner med, at turister vil komme den anden vej, til Billund for blandt andet at besøge ”det rigtige Legoland”, som han sagde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Fahrendorff

Det irske flyselskab åbner en lang række nye ruter fra Billund fra marts næste år og regner med at ansætte cirka 100 nye folk i Billund – fra mekanikere til stewardesser og ingeniører.

Se også: Ryanair stopper ikke: Et toilet til 200 passagerer

De fem nye direkte ruter fra Billund går til Venedig i Italien, Krakow i Polen , Corfu i Grækenland, Zadar i Kroatien og Carcasonne i Frankrig. Salget til de rejsemål starter onsdag 7. december.

Adm. Direktør i Ryanair Michael O’Leary kom tirsdag til pressemøde i Billund klædt ud som en legoklods for at understrege, at han også regner med, at turister vil komme den anden vej, til Billund for blandt andet at besøge ”det rigtige Legoland”, som han sagde.

”Det her er en stor dag for Rynaair. Det her er en stor dag for Billund. Det vil bringe mange flere besøgende til Billund”, sagde den muntre direktør.

Flere turister til Vestdanmark
Beregninger, der blev fremlagt på pressemødet, viser, at de ekstra ruter vil kunne skabe omkring 250 nye, afledte job som følge af de flere turister, der vil komme til Vestdanmark med Ryanair.

Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Airport, kalder samarbejdet med Ryanair for en milepæl i lufthavnens historie. Ryanair kan give lufthavnen et langt bedre kundegrundlag for blandt andet butikker.

”Ryanair er gode til volumen, at bringe mange folk ind. Og det passer fuldstændig til vores strategi, hvor vi satser på at give kunderne en bedre oplevelse ved blandt andet at udvide lufthavnen med butikker”, siger Jesper Klausholm.

Billund Airport udvider i øjeblikket for 40 millioner kroner til blandt andet butikker.