Rundtur i bandernes L.A.

Glem Hollywood. I Los Angeles kan man nu komme på rundtur til de kriminelle banders "hood".

Idéen om at bandemedlemmer skulle skyde på bussen med vandpistoler undervejs på turen blev droppet igen - L.A. Gang Tours indeholder i forvejen masser af skydevåben og makabre historier om brugen af dem i det hårdt belastede sydlige Los Angeles. Fold sammen
Læs mere
Foto: Arkivfoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man skriver under på, at man kan blive skudt undervejs. Og lægger 65 dollars for frivilligt at køre derind, hvor man ellers kraftigt advares mod at komme.

L.A. Gang Tours er seneste skud på rundtursstammen af turist-ruter i en by, der i årevis har tjent fedt på almenmands fascination af kendisser og disses dyre adresser. Denne rundtur har dog ikke meget med Gucci-tasker og Hollywood’sk glamour at gøre - L.A. Gang Tours er lige præcis, hvad navnet antyder, en tur i de kriminelle fodspor på både hedengangne og nuværende bander i Englenes By.

Se også: Slumturisme boomer

Turen varer to timer og inkluderer 12 stop ved udvalgte steder, gader og bygninger. Blandt andet Los Angeles County jail, som over 120.000 bandemedlemmer i tidens løb har set indefra, og som på intet tidspunkt er beboet af færre end 20.000 indsatte.

Los Angeles County Jail er også stedet, hvor berømte personligheder som O.J. Simpson, Robert Downey Jr. og Paris Hilton har været forbi af forskellige, formentlig kendte af de fleste, årsager.

Verdens største og dyreste graffiti-værk
Udover verdens største fængsel går ruten forbi et bestemt punkt langs Los Angeles River, som dels har fungeret som film-lokation for bl.a. Terminator og Grease, dels er gerningsstedet for verdens største og dyreste graffiti-værk. Over 600 meter lang og tre etager høj var "kunstværket", som koster 3,7 millioner dollars at fjerne. Stoppet her inkluderer også et lynkursus i graffiti. Samt muligheden for at købe en graffiti-dekoreret souvenir.

Florence distriktet – området, der har lagt gader til en dødelig krig mellem to af L.A.’s største og mest berømte bander - og Hall of Justice Jail, hvor bl.a. Bugsy Siegel og Charles Manson har siddet, er også blandt de 12 stop.

Beretter om deres livet som bandemedlem
Undervejs på turene, der foregår i bus, får man som deltager mulighed for i bogstaveligste forstand at komme tæt på dem, det hele handler om, når en lille flok bandemedlemmer kommer ind i bussen og beretter om deres liv og hverdag. Ophavsmanden til L.A. Gang Tours er også selv tidligere bandemedlem og kender både "gæste-guiderne" og området.

Overskuddet fra turene, som indtil videre finder sted to gange om måneden, går til projekter som jobtræning, mikrolån, uddannelse, m.v. for tidligere bandemedlemmer, der gerne vil væk fra de kriminelle gader og løbebaner.

Se også: Hollywoods dødsrute hitter