Restaurant: Rabat til mobil-fri kunder

Smartphones har indtaget vores samvær i en sådan grad, at en restaurant nu vil belønne dem, der går ind for at opretholde en uforstyrret samtale under middagen.

Foto: Ana Arevalo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du lægger din mobiltelefon i skranken, slipper du fem procent billigere. Sådan lyder et tilbud fra en familierestaurant i Los Angeles, der er blevet trætte af, at folks mobiler konstant dytter og ringer og forstyrrer de andre gæster.

Læs også: Undgå mobil-chok efter ferien

Derfor kan man nu vælge at spise lidt billigere mod til gengæld først at få mobilen tilbage, når man forlader stedet.

Selv om der er tale om en relativt ukendt restaurant, som de færreste kommer til at spise på, gik nyheden hele mediebilledet rundt søndag, efter at den amerikanske radiostation, KPCC havde bragt et interview med ejeren.

Tilbuddet er nemlig det stik modsatte af normen, hvor det efterhånden er blevet hverdag for restauranter og cafeer at skilte med, at der er gratis wifi indenfor, så folk kan tweete og tjekke Facebook, mens de drikker kaffe.

Ejeren af stedet, Mark Gold, fortæller, at op mod 50 procent af alle gæsterne vælger at aflevere deres elektroniske grej - og at det sker med en vis portion entusiasme.

- Folk synes det er en god ide at slukke deres telefon. De har bare aldrig fået en mulighed for at tænke over det, siger Mark Gold.

Herhjemme mangler vi endnu at se iPhone-fri zoner, men Kommunikationsforum, et website, der debatterer udviklingen i medier og kommunikation, forsøgte for nylig at slå et slag for caféer som mobilfrit område under sloganet »iPhone kills conversation«.

"Der er brug for, at vi begynder at tale rigtigt sammen igen og kigge hinanden dybt i øjnene," skrev websitets redaktion i debatindlægget.

Guide: Hvad din rejse siger om dig