Renere lufthavn med el-taxaer

Sveriges første el-drevne taxaer skal betjene Stockholms lufthavn i Arlanda.

Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

I midten af april vil Sveriges første el-taxaer rulle ud fra Arlanda lufthavn uden for Stockholm.

Læs også: Seoul har verdens bedste lufthavn

En flok små gule Mitsubishi i-MiEV med plads til fire personer plus bagage skal gøre sit på plussiden for et renere miljø i og omkring lufthavnen.

"I dag står transporten til og fra Arlanda, for den største del af lufthavnens totale CO2 udslip. Derfor er mindre forurenende taxa'er vigtige i arbejdet med at mindske udslippet," siger Torborg Chetkovich, koncernchef i Swedacia som driver Arlanda, til BortaBra.se.

De el-drevne taxaer, som kan køre ca. 150 km på en opladning, er beregnet til de mindre ture omkring lufthavnen. Men hver morgen vil de køre fra Stockholm til lufthavnen, og sidste tur vil også ende i hovedstaden.

Fortrinsret til Scandic-gæster
De nye gule taxaer køres af Taxi 020 i samarbejde med Swedavia og hotelkæden Scandic, hvis gæster også vil få fortrinsret på turene mellem Arlanda og Stockholm.

At Sveriges første el-taxaer netop kommer til at køre omkring Arlanda viser, at lufthavnen endnu engang er først med nye og smarte miljømæssige løsninger, mener Torborg Chetkvich.

"Mange tror, at el-biler kun er beregnet for folk, der kører korte strækninger og derefter kan have bilen til opladning i flere timer. Ved at bruge el-bilerne som taxaer viser vi, at den opfylder de fleste menneskers bilbehov," fastslår direktør Thomas Holm, Mitsubishi Motors i Sverige.

Læs også: Tjek miljøet inden du vælger rejsemål