Renere luft i flyene

Ny teknologi skal skaffe bedre klima og fjerne bakterier i luften i flykabinen. Systemet testes i øjeblikket med succes i fem flyselskaber.

Foto: FLY, Flickr.com

Luften er knasende tør. Halsen er tør, øjnene klør.

Læs også: Flyrejsen er et top score-sted

Indeklimaet i flykabinerne er, så man næsten føler smitten fra den hostende og nysende med passager komme susende forbi.
Og nævn sket ikke ordet svineinfluenza.

Men nu er der bedre tider på vej til det, som mange betragter som det rene virus- og bakterie-drivhus. Nye effektive rensesystemer af luften i fkykabinerne testes i øjeblikket med stor succes, skriver norske VG Nett.

Det er britiske BAE Systems og Quest International UK, der for tiden tester deres "AirManager-system" i cockpitet og passagerkabinerne i forskellige flytyper.

"De tilbagemeldinger, vi har fået, er meget opløftende," udtaler direktør i Quest International UK, David Hallam, til Hotel and Restort Insider.

Systemet bruges på hospitaler
Rensesystemet, der oprindelig er udviklet til og bruges på en række hospitaler, dyrehospitaler, planteskoler og karantænestationer i Storbritannien, har vist sig også at være effektivt i højderne og kan effektivt ødelægge en række forurenende stoffer i luften.

Der bruges elektricitet til at nedbryde og ødelægge luftens bakterier, giftstoffer og andre forurenende stoffer.

At AirManager systemet samtidig menes at spare på flyenes brændstofforbrug, da aircondition-anlægget om bord ikke skal arbejde så meget med den renere luft, er bare en ekstra fordel.

Se også: Væk med tæpper og puder på fly