Rekordsalg af sol-rejser

Dansk vinter skæpper i kassen. I årets første uge har flere aktører i charterbranchen sat salgs-rekorder.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er i virkeligheden ikke den helt store overraskelse, at når det er mørkt og koldt udenfor vinduet, fristes man til at booke rejser til høj sol og ditto temperaturer.

Se også: De billigste solrejser i 2011

Januar er traditionelt charterbranchens fede måned, hvor rejserne til sommerens sol ryger over disken hurtigere end DMI kan nå at love mere vinter. Således også i år, hvor strabadserne i julen forårsaget af sne og kulde formentlig har betydet ekstra benzin på rejsebålet.

Men omfanget af trangen til at komme væk - og dermed indkøb af påske-, og sommerrejser samt vinterafgange til solrige destinationer - er alligevel kommet bag på flere af de store aktører i charter-branchen.

Star Tour oplevede den økonomisk bedste uge 1 i 13 år, Spies har på en uge solgt rejser for godt 55 millioner kroner, hvilket er 30 procent mere end i samme periode sidste år, og Apollo Rejser melder om nærmest panikagtige tilstande blandt danskere, der er forhippede på at sikre sig en rejse til de varme lande, inden alt er udsolgt.

"Vi oplever især et rekordhøjt salg af rejser med afgang i januar, februar, marts og april," siger Rikke Koks Andreassen, PR-chef hos Apollo. 

"April, hvor påsken ligger, slår alle rekorder og har solgt dobbelt så mange rejser som på samme tidspunkt i fjor," siger Rikke Koks Andreassen og tilføjer, at de ønskede solrige steder at holde påskeferie primært er Kreta og Rhodos.  

De mest populære sommer-rejsemål er Mallorca (se artiklen 5 perler på Mallorca) og Tyrkiet (se artiklen Badeferie for fulde sejl), mens de fleste, der rejser efter solen de næste måneder, vil til Egypten, Thailand og de Kanariske Øer. 

Vil du også væk fra kulden? Find billige restpladser her