Rekordsalg af rejser til Thailand på trods af uro

Sidste måneds voldsomme sammenstød i Bangkok kan tilsyneladende ikke fået danskerne til at ændre syn på Thailand som feriemål.

Foto: Colourbox

Danskernes interesse for Thailand vil tilsyneladende ingen ende tage. Dette på trods af, at de blodige sammenstød, mellem protesterende, militær og politi, i Bangkok i maj sandsynligvis ikke har gjort det nemmere for Thailand at bevare status som danskernes favoritrejsemål i Sydøstasien. 

Læs også:
Thailand skræmmer turister væk

Spies har netop udsendt vinterkataloget 2010/11, og lige nu ligger salget af rejser til Thailand markant over samme tidspunkt i fjor.
 
"Endnu inden vi har taget hul på skolernes sommerferie, har vi solgt ca. 30 pct. flere vinterrejser til Thailand end på samme tidspunkt i fjor. Derfor leder vi nu med lys og lygte efter ekstra flykapacitet. Hele 91 pct. af vores gæster, der i vinter besøgte Phuket, Krabi eller Kao Lak, planlægger at vende tilbage. Dette tal overgås kun af Tenerife med 93 pct.," siger direktør i Spies, Jan Vendelbo. 
 

Kanarieøerne er en klassiker 
De Kanariske Øer er nærmest urørlige, når det gælder danskernes valg af "nære" rejsemål om vinteren. Cirka 75 pct. af de danske charterrejser går til de solbeskinnede øer ud for Afrikas kyst.
 
"Gran Canaria og Tenerife får dog til vinter en alvorlig konkurrent i form af Egypten. I forhold til vidste vinter har vi oplagt cirka 8.000 flere rejser til det nordafrikanske land og sender ca. 13.000 til Sharm el-Sheik og Hurghada. Cirka 75 pct. af rejserne udgøres af danskernes nye trend, nemlig konceptet med all-inclusive," siger Jan Vendelbo.
 
Til vinter er Spies ene om at sende et charterfly til Marokko.

"Et af trækplastrene her er Marrakesh, hvor en lang række af scenerne til den nye "Sex and the City"-film er optaget. Filmen har ikke fået de bedste anmeldelser, men mon ikke mange vil valfarte til Marrakesh – nøjagtig som det skete med Skiathos og Skopelos, hvor "Mamma Mia"-filmen blev optaget," siger Jan Vendelbo.