Rekord mange turister i Island

Island har aldrig haft så mange turister som i 2011, hvor 600.000 rejsende satte kurs mod landet.

Den lave valuta og den islandske natur trækker rekordantal turister til Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2008 er et år, som Island aldrig glemmer. Det var året, hvor den globale finansielle krise ramte landet, og den islandske økonomi brød fuldstændig sammen.

Se også: 5 islandske godbidder

Men 2011 kan muligvis også blive et år, som Island altid vil huske. Denne gang for noget positivt. Det er nemlig et rekordår: Island har aldrig haft så mange turister som i 2011. Det skriver dr.dk.

600.000 turister besøgte Island sidste år. Det er næsten dobbelt det antal turister, der gæstede landet i året inden krisen.

Danskere kan få mere for pengene
Det er den islandske valuta, der trækker. Den er halvt så meget værd som før landets økonomi kollapsede i 2008. Og det har i den grad givet turister lyst til at besøge Islands 103.000 km2 i Atlanterhavet.

Direktør Sif Gunnarsdottir fra Visit Reykjavik, hovedstadens turistoplysning, er ikke overraskende meget begejstret.

"År 2011 er det absolut bedste år, vi nogen sinde har haft," siger hun til dr.dk.

Og hun fortsætter:

"Mange havde måske tænkt på at besøge Island, men syntes altid, det var for dyrt. Og pludselig kunne man tage hertil. Og for meget færre penge. Og det kunne vi mærke lige med det samme."

Og det er Visit Reykjavik ikke alene om at mærke.

Vulkanudbrud årsag til rekordår
Rejsebureauet Hekla Travel med speciale i rejser til Island har også mærket effekten af den svage valuta.

"Der har været en meget større efterspørgsel på rejser til Island. Valutaen er svag, så danskerne kan få meget mere for pengene, end de kunne tidligere." siger Birna Arinbjarnardottir, sælger hos Hekla Travel, til Rejseliv.dk.

Flyselskabet Icelandair var hurtige til at øge kapaciteten på grund af den stigende interesse og har derfor sendt 17-18 pct. flere turister til Island i 2011. Den øgede kapacitet har i følge flyselskabet selv medvirket til, at der er kommet flere turister til landet.

”Men der er mange grunde til, at Island har fået flere turister,” siger talsmand for Icelandair, Gudjon Arngrimsson til Rejseliv.dk.

Foruden den svage valuta har også vulkanudbruddet i 2010 også været med til, at 2011 blev et rekordår.

 "Da Eyjafjallajökull brød ud og lammede flytrafikken, hvilede verdens øjne på Island og landets natur i flere dage. Men Island var hurtige til at bruge opmærksomheden til noget positivt og lancere en massiv markedsføring af landet umiddelbart efter udbruddet, og det var skabt en stor interesse for Island som rejsemål," siger Gudjon Arngrimsson.