Rekord i Københavns Lufthavn

Trods Sterlings krak og fly stående på jorden satte lufthavnen rekord med 21,5 mio. passagerer i 2008.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv om Sterling krakkede og de røde fly stod på jorden fra sidst i oktober, og selv om finanskrisen også gjorde indhug i antallet af flypassagerer, endte året alligevel med et plus for Københavns Lufthavns passagertal i forhold til 2007.

"Vi havde regnet med en trafikvækst på mellem to og fire procent i 2008, men faldende passagertal i årets sidste måneder betød, at væksten blev lavere end forventet,"  siger Københavns Lufthavns administerernde direktør, Brian Petersen.

21.530.016 passagerer rejste til og fra lufthavn, og det er en stigning på 0,6 pct. i forhold til året før.

Men selv om Sterling gik konkurs, så føler lufthavnen sig godt rustet til fremtiden. Flyselskaber som Norwegian, Transavia, easyJet, SAS og det nye Cimber Sterling har bebudet over 250 nye ugentlige afgange - Sterling havde 163 afgange i ugen før selskabet gik konkurs.

"Københavns Lufthavn tilbyder flere destinationer og frekvenser fra forskellige flyselskaber end nogen sinde tidligere. Den skærpede konkurrence om at fylde flyene - specielt på destinationer som Alicante, Malaga, London, Nice, Rom og Barcelona - og den lave oliepris kommer passagererne til gode. Man kan finde mange billige billetter for tiden," siger Brian Petersen.

Foto: Bjarke Ørsted