Rejser til Østeuropa hitter

London er stadig den by, som flest danskere søger billige flybilletter til, men de østeuropæiske kulturbyer rykker stærkt, viser ny hitliste fra skyscanner.dk

Foto: Colourbox.com

Rejselystne danskere har fået smag for Østeuropa og tager gerne f.eks. en forlænget weekend eller mere i Budapest og Prag. Det viser en ny undersøgelse fra flysøgesiden Skyscanner.dk, der sammenligner flypriser til de forskellige destinationer.

Se også: Ad Donau ind i Europas hjerte

Skyscanner har netop opgjort en top 100 liste over de byer, hvortil vi oftest tjekkede flypriser i oktober. Her er Prag f.eks. rykket forbi København. Derudover er Riga, Krakow og Bukarest rykket markant opad.

Selv Gdansk i Polen er kommet med på listen dog med beskeden placering som nummer 91. Kristin Andersson fra Skyscanner.dk forklarer Østeruropas fremgang med, at mange af de østeuropæiske byer er spændende både historisk og kulturelt.

»Og så er de ofte meget billige,« siger hun. Det har dog ikke ændret på, at London stadig suverænt er den by, som flest danskere søger rejser til. Længere nede på listen er der dog sket  markante forandringer. F.eks. er Tokyo, Mumbai og Buenos Aires rykket op med over 20 pladser.

Det tyder på, at danskerne i stigende grad bliver lokket af de lange rejser øst på om efteråret. Også Ho Chi Minh City, Rio De Janeiros og Johannesburgs, som henholdsvis ligger nr. 64,  86 og 98 har oplevet fremgang.

Derimod er søgningen faldet på typiske europæiske turiststbyer som f.eks Pisa, der er rykket 29 pladser ned. Men også Antalya, Kreta og Firenze, som før var charterrejser og turistattraktioner, har oplevet et fald. Bologna, Napoli og Thessalonikis er helt forsvundet fra listen.

Danskerne vil i stedet til Asien, Afrika, og Sydamerika. Sådan ser listen for de ti populæreste flydestinaioner ud i oktober 2010:

1. London
2. Bangkok
3. Barcelona
4. Paris
5. Berlin
6. Amsterdam
7. Malaga
8. Rom
9. Madrid
10. New York