Rejs til "Game of Thrones"

Er du en af de mange, der følger med i den voldsomme – og voldsomt populære – tv-serie »Game of Thrones« med vor Nikolaj Coster-Waldau, har du garanteret lagt mærke til de flotte omgivelser, serien er optaget i.

Den smukke, kroatiske middelalderby Dubrovnik har rollen som hovedstaden King’s Landing i adventureserien »Game of Thrones«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV-serien, der er baseret på forfatteren George R.R. Martins bogserie »A Song of Ice and Fire«, beskriver et gigantisk adventure-univers, og produktionsselskabet HBO har været nødt til at rejse hele verden rundt  for at finde locations, der kunne illustrere den særegne middelalderagtige-verden, historien udspiller sig i.

Læs også: Ti strande kendt fra film


En populær middelalderby
Et af de mere spektakulære steder, hvor HBO-filmholdet har været forbi, er kroatiske Dubrovnik, hvis høje mure og snørklede gader danner ramme om den perfekte middelalderby.

Den gamle by ligger på den sydligste spids af Kroatien, og med sin velbevarede, historiske middelalder-autenticitet har byen været perfekt som seriens solrige hovedstad, King’s Landing.

I første sæson af TV-serien skød man scenerne fra King’s Landing på Malta, men valgte til anden sæson at flytte optagelserne til Dubrovnik, der i endnu højere grad kunne afspejle seriens fantastiske univers.

Den kroatiske perle er allerede blevet meget populær blandt fans, skuespillere og producer-holdet, der kun har rosende ord til overs for den sydkroatiske perle. 

Produktionsholdet mener selv, at Dubrovnik er som bygget til »Game of Thrones«. Byens mange kringlede gader forsyner kameramændene med alverdens forskellige vinkler at filme fra, og middelhavssolen kaster et helt specielt, magisk lys over seriens unikke fantasyunivers.

Dubrovnik viste sig endda så god at filme i, at filmholdet valgte at bruge byen til flere locations, end det oprindeligt var planen.

»Game of Thrones« vises onsdage kl. 20. 00 på Canal+. Du kan (gen)se sæson 1 om lørdagen på TV3.

Læs også: Skaldyrsparadis i Kroatien