Rejs glutenfrit

Nyt rejsebureau med speciale i gluten-, mælke- og sukkerfri ferier.

Man kan sagtens få masser af luksuriøse omgivelser på ferien, selv om man er underlagt en streng diæt. Som her på Novi Spa Hotel og Resort i Kroatien. Fold sammen
Læs mere
Foto: glutenfriferie.dk

En ting er lave og leve af mad, der ikke indeholder gluten, mælk eller sukker, hjemme i Danmark. En anden ting er skulle tage hensyn til de samme ting på ferien, i udlandet, på hoteller og restauranter.

Se også: Red regnskoven fra hotelsengen

For Søren og Carina Andersen, som er en af de mange danske familier, der er underlagt en speciel diæt, betyder det, at det med ferie er alt for besværligt og uoverskueligt og familien har fravalgt ferierejser.  

Indtil nu, hvor Søren og Carina Andersen har grundlagt et rejsebureau for danskere, der lider af fødevareallergi. Det nystartede bureau, glutenfriferie.dk, arrangerer rejser til hoteller, hvor maden er sund, nærende og fri for gluten, mælk og sukker, og hvor der er mulighed for al den motion eller spa, som ofte også er et must for allergiramte børn og voksne.

Rejserne er bygget op omkring de udvalgte hoteller og ferielejligheder og består for sommerferiens vedkommende indtil videre af et af slagsen i Ungarn, Kroatien og Norge. Alle har de den rigtige kost på menuen, men er samtidig i kategorien luksus med spa, wellness og aktivitetsmuligheder i lange sunde baner.

Derudover har glutenfriferie.dk lavet en aftale med DFDS Seaways og tilbyder et ernæringsrigtigt minicruise til Oslo. Et udvalg af hoteller til vinterrejser og miniferier følger senere, efterhånden som bureauet indgår aftaler med de rigtige hoteller.

Glutenfri madpakke
Konceptet er bygget op, så man enten kan flyve eller køre selv til hotellerne. Vælger man at trille afsted i egen bil, pakker glutenfriferie.dk en lunch- og snackbox, så man slipper for at lede efter gluten-, mælke-, og sukkerfri frokost undervejs, samt tilbyder overnatning undervejs på hoteller, der også er kendt for evnen til at trylle allergivenlig mad frem.

Priserne afhænger af destination og sæson, men fem dage på det 5-stjernede Spirit Hotel Therma Spa i Ungarn står eksempelvis i 15.995 kr. for en familie på fire med halvpension.