Rejs billigt på sommerferie – lige nu

Hvis du vil spare penge på den udenlandske sommerferie, skal du rejse nu – inden alle andre gør det.

Man kan stadig nå at få sol og strand uden for Danmarks grænser for en billig penge, hvis man rejser inden industriferien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er stadig en måneds tid til industriferien, hvor de fleste danskere tager på sommerferie, og derfor er der penge at spare, hvis du vælger at rejse lige netop nu.

Mange danskere holder sommerferie i de samme uger år efter år, og det betyder, at priserne på de udenlandske sommerferier ryger i vejret.

For som så mange andre virksomheder følger rejsebureauerne også udbud og efterspørgsel, fortæller Stig Elling, der er rejseekspert hos Bravo Tours. Så vil du på en billig sommerferie, skal du – modsat alle andre – tage af sted inden for de næste par uger.

På den måde sparer du ikke kun – du kan rent faktisk også få mere ud af dine penge, fortæller Stig Elling:

»Der er vel groft sagt et par uger tilbage, hvor man stadig kan få sig en billig start på sommeren, men så kommer det også til at ændre sig. Mange går og venter på sommerferie, men hvis man rykker sin ferie frem – modsat flertallet af danskere – så kan man rejse meget længere og på en højere standard, end man måske er vant til – og til færre penge, end man er vant til,« siger han.

Køb nu – før det er for sent

Hos TUI råder man ligeledes danskerne til at rejse i juni – og der er sågar stadig gode rejser at købe, fortæller pressechef Nikolai Johnson:

»Har man mulighed for at rejse i juni i stedet for i juli, skal man afgjort gøre det. Priserne er nogle helt andre end i sommerferien,« siger han.

Og går man efter både sol og varme til en rigtig god pris, skal man rejse mod øst, mener Nikolai Johnson:

»Allerede i juni er der godt i Middelhavsområdet. Jo mere øst på, jo varmere er det. Tyrkiet og Cypern er rigtig gode destinationer, hvor man får behagelige temperaturer og gode priser – men også Kroatien og Montenegro,« siger Nikolai Johnson.

Solgaranti – bare ikke i Danmark

Og søger du – ud over en billig ferie – også behagelige temperaturer, er der flere grunde til at rejse i juni. For selv om sommeren akkurat har været forbi Danmark, er der ingen garanti for sol og skyfri himmel i den nærmeste fremtid. Det fortæller Martin Lindberg, der er energimeteorolog hos dmi.dk:

»De næste par uger bliver det ustabilt med byger og lidt sol. Men midt i juni kan vi se frem til mere stabilt vejr igen. Det betyder dog ikke nødvendigvis et højtryk med 25 grader. Jeg forventer ikke koldt og regnfuldt vejr, men vi skal vente til slutningen af måneden for at få varmere luft,« fortæller han.