Redaktionen smager: Bøfgrillen

For nogle er mad i Tivoli lig med højtbelagt smørrebrød, for andre er det en gammeldags bøfsandwich, der er et must på Tivoli-turen.

Bøfsandwich fra Bøfgrillen i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bøfgrillen, der serverer sidstnævnte, er ikke den mest prangende bod i haven, et par meters undseelig disk mellem tombolaer og souvenirbutikker i området under Dæmonen. Udvalget er heller ikke ret stort – her sælges bøf- og flæskestegssandwich. Ikke andet.

Normalt er det sådan, at når en restaurant (eller i dette tilfælde en grillbar) kun serverer én (eller i dette tilfælde to) ting, må man gerne forvente, at kvaliteten er høj – kokken skal jo ikke kunne et hav af retter.

I tilfældet bøfsandwich er det vigtigste parameter bøffen – og den er saftig og fuld af smag. Det kan godt være, den har ligget længe og bare opvarmes; i så fald kan man ikke smage det.

Dernæst tilbehøret – som er bløde løg stegt lige tilpas og med den rette mængde af den obligatoriske brune sovs. Også godkendt.

Til sidst er der ketchup, remoulade og agurkesalaten, som ikke er hjemmelavet, men dog spiselig.

Opsummeret ville bøfsandwichen fra Bøfgrillen få en hæderlig karakter, hvis det ikke lige var for bollen, som er den dødssyge købemodel fra Paaskebrød eller Kohberg. Og så er prisen på 49 kr. måske lige en kende i overkanten.

Men for nogle er det måske netop det, der gør bøfsandwichen i Tivoli til en klassiker.

Plus: Saftig bøf. Perfekt stegte løg. Sød og venlig betjening.

Minus: Bøfgrillen bor lige under Dæmonen – der er ikke ret meget madro. Prisen er høj. Bollen er i bedste fald ligegyldig.