Rasende aber går amok på turist

Abe-chok: Engelsk kvinde ville kurrere sin fobi mod aber, men blev angrebet og alvorligt skadet under en ferie på Phuket.

Det var Makakaber som disse, der angreb den stakkels kvinde Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En kvindelig turist er blevet alvorligt kvæstet efter at være blevet overfaldet af rasende aber på en udflugt, hvis egentlige formål var at kurere hende for en sygelige angst for aber - en såkaldt pomfretfobi.

Læs også: Abe skubber turist ud fra klippe

Dee Darwell, der er 56 år og fra Cambridgeshire i Sydengland, blev bidt og grebet af en talstærk bande af marakaber under en udflugt til Monkey Island, der ligger i Andaman-havet ikke langt fra Phuket. Marakaber er en abeslægt af marekattefamilien, der ofte bliver brugt som forsøgsdyr.

Dee Darwell besvimede med blodet "pumpende ud af dybe, dybe huller i armen" indtil en thailandsk fisker kom løbende til og fik aberne væk.

Aben bed sig fast
"Aben greb mit hånd og begyndte at slå løs på min højre arm før den satte hjørnetænderne ned i den og bed sig fast," sagde en chokeret Dee Darwell.

"Den ville ikke slippe, dens kæber var som låst i armen og jeg var fuldstændig stiv af skræk. Jeg stod som lammet og begyndte at ryste voldsomt," sagde hun efter sine oplevelser.

"Der kom en mand, turist, antager jeg, men da han så aben bide mig i armen skreg han højt og løb væk… I samme øjeblik kom en anden abe, større end den første, og bed mig i armen lige ved siden af, hvor den første abe havde bidt sig fast, og derefter strømmede de andre aber til."

Kan ikke gøre noget
Den thailandske guide, Yongyut Buasod, sagde, at han ikke ville kunne gøre noget, hvis aberne beslutter sig for at bide nogen.

"Vi advarer altid turisterne om ikke at drille aberne," siger han. "Fordi de bliver rasende og de angriber ikke nødvendigvis den person, der driller."

Dee Darwell oplyste, at hendes angst for aber stammede fra barndommen, hvor hendes far ejede en chimpanse, som hun beskrev som "absolut ondskabsfuld".

Hun rådede andre turister til helt at holde sig væk fra aberne.

 
Læs også:
Abe skubber turist ud fra klippe